Diego Jacobs erop gebrand ‘weggegooid jaar’ goed te maken

Diego Jacobs erop gebrand ‘weggegooid jaar’ goed te maken

vrijdag 21 juli 2017

Het was een frustrerend jaar voor Diego Jacobs. De cirkelspeler van HV KRAS/Volendam moest vanwege een slepende knieblessure het gehele seizoen langs de kant toekijken. Jacobs is erop gebrand sterker dan ooit terug te komen. “Ik wil het weggegooide jaar goedmaken.”

De handballer uit Alkmaar speelde afgelopen seizoen geen minuut. Wel maakte de twintiger deel uit van de selectie en was aanwezig bij elke wedstrijd. “De revalidatie was niet gemakkelijk. Als je de jongens met elkaar toe ziet werken naar iets moois, dan wil je daar zó graag deel van uitmaken. Vandaar dat ik altijd zoveel als mogelijk betrokken wilde blijven bij het team."

Aan het einde van het vorige seizoen hing een rentree van de vriendelijke cirkelspeler in de lucht, maar werd er uiteindelijk voor gekozen geen onnodige risico’s te nemen. “Ik was in die periode al redelijk fit. Het kriebelde. Maar het was beter om rustig aan te doen. Nu ben ik in staat vanaf het begin te knallen. Met Peter Portengen hebben we een gevestigde naam voor de groep. Een man met kennis waar wij als groep op kunnen vertrouwen. Ik heb veel zin om met hem samen te werken.”

De selectie begint op maandag 7 augustus met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste officiële wedstrijd is op zaterdag 2 september voor deEHF Cup tegen HC Ohrid uit Macedonië.