Droom Garage Kil/Volendam wordt werkelijkheid

Droom Garage Kil/Volendam wordt werkelijkheid

woensdag 05 juni 2019

Een droom die uitkomt. Zo kunnen de gevoelens rond Garage Kil/Volendam het beste worden beschreven. De doelstellingen waren om iedere wedstrijd honderd procent te geven en vooral te genieten. De goede prestaties zorgden uiteindelijk voor een vervolg van een ongekende reeks met vijf promoties op rij.

Het Garage Kil/Volendam van trainer Ruud van den Broeck begon onbevangen aan de competitie. De trainingsintensiteit werd opgeschroefd en het niveau van de Eerste Divisie was even wennen. Toch werden de eerste twee wedstrijden overtuigend gewonnen. Tegen Fit&Fun/Voorwaarts werd, in een wedstrijd waarbij er geen hars mocht worden gebruikt, pas de eerste keer verloren. De overwinning in de uitwedstrijd tegen ZAP toonde niet veel later aan dat de Volendamse dames bovenin konden meedraaien.

Een nipte nederlaag op HV Quintus 2, de latere kampioen van de competitie, was het begin van een wisselvallige reeks. De daaropvolgende wedstrijd tegen PCA/Kwiek werd er verloren waarna er later ook bij Westsite punten werden verspeeld. Het leek een trigger te zijn voor de Volendammers, want daarna werd er een fantastische reeks neergezet. In de gewonnen uitwedstrijd tegen Fortissimo werd de beste eerste helft tot dan toe gespeeld, waarna ook Voorwaarts en Quintus 2 aan de zegekar werden gebonden. Het gevolg was een welverdiende periodetitel en een ticket voor de nacompetitie om promotie naar de Eredivisie. Garage Kil/Volendam zou uiteindelijk op een derde plaats eindigen in de reguliere competitie.

Paasweekend
De nacompetitie was een mooie beloning op het sterke seizoen van de Volendamse dames. Er werd ruim gewonnen van Fortissimo, maar van ZAP werd er verloren. Om in de race te blijven moesten de daaropvolgende wedstrijden worden gewonnen. En zo geschiedde. Tijdens het Paasweekend werden zowel Kwiek als ZAP verslagen. Het leverde Garage Kil/Volendam de koppositie in de promotiepoule op.

De wedstrijd tegen Fortissimo was de laatste horde en ook deze werd gewonnen. Het bleek genoeg voor promotie naar het hoogste niveau, doordat Morrenhof Jansen/Dalfsen zich terugtrok uit de Eredivisie. Garage Kil/Volendam kreeg daardoor een direct toegangsbewijs voor deze competitie.

De promotie was mogelijk gemaakt door de goede teamprestaties van de Volendamse dames. De ervaren speelsters namen de jonge meiden op sleeptouw, waardoor zij zich hebben kunnen ontwikkelen en zich ontpopten tot belangrijke schakels in het team. Aankomend seizoen staat de dames wederom een prachtige avontuur te wachten: de Eredivisie.

Van den Broeck: ‘Goed team smeden’

Van den Broeck ziet voor komend seizoen mooie uitdagingen in de Eredivisie. “De nieuwe meiden moeten worden ingepast om vervolgens een goed team te smeden dat alles voor elkaar over heeft. De gestopte meiden waren namelijk zowel binnen als buiten de lijnen erg belangrijk. De trainingsintensiteit gaat wederom omhoog en het team heeft als doel om zo hoog mogelijk te eindigen.”