Jong BodyResults/Volendam lijdt duur puntverlies

maandag 04 februari 2019

Na de zure nederlaag thuis tegen Red-Rag/Tachos, had het team van Martijn Cappel de kans om zich te revancheren tegen de nummer elf van de Eredivisie, het tweede tam van Wematrans/Quintus. Volendam dat momenteel de tiende positie in het klassement bezet, kon een belangrijke stap doen in richting lijfsbehoud door te winnen van en uit te lopen op Quintus. In de basis startten: Stefan Schilder, Noah van Wieringen, Diego Jacobs, Rick Zwarthoed, Jari Boer, Beau Molenaar en Tim Jonk tussen de palen.

De beginfase was overduidelijk voor de thuisploeg. Volendam begon heel stroef aan het aanvalsspel en gaf Quintus. De thuisploeg ging van 4-1 naar een 7-2 voorsprong en het was gelijk duidelijk dat het een pittige wedstrijd zou gaan worden voor de Volendammers. Vanaf dit punt begon de achtervolging voor de bezoekers. De ploeg verbeterde het spel en probeerde voor rust het gat te verkleinen. Dit lukte maar een klein beetje en na 30 minuten stonden beide teams op een stand van 13-9.

Na rust was het wederom Volendam dat in de achtervolging ging. Onder leiding van Mark Schilder werd Jesper Bramanis meermaals vrijgespeeld en werd te stand verkleind tot 18-16 na een kwartier. De dekking stond sterk onder leiding van Jacobs en Zwarthoed en Jonk maakte veel goede stops. Beide teams stonden met nog tien minuten op de klok voor het eerst weer gelijk bij een stand van 20-20. En met nog acht minuten op de klok pakte Jong BodyResults/Volendam door wederom een goal van Jesper Bramanis voor het eerst de voorsprong bij een stand van 21-22. Na deze goal stokte echter het aanvalsspel van de Volendammers. Niet lukte meer en verschillende tactische wissels van coach Martijn Cappel leken ook niet te geven. Zo kwam Quintus wederom op voorsprong bij 23-22. Met nog zeventien seconden te spelen, verspeelde Quintus de bal en kreeg Volendam nog één laatste kans om gelijk te spelen. Deze kans werd slecht uitgespeeld en het schot op doel gemist. Zo was het Quintus dat uiteindelijk aan het langste eind trok. Duur puntenverlies voor Jong BodyResults/Volendam. Eindstand 23-22.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Jesper Bramanis
Cafetaria Arnold Runner-up: Mark Schilder