Eijlers, Bourget en Visser in voorselectie Oranje voor EK-kwalificatie

Eijlers, Bourget en Visser in voorselectie Oranje voor EK-kwalificatie

donderdag 07 maart 2019

Gerrie Eijlers, Florent Bourget en Sander Visser zijn opgenomen in de voorselectie van het Nederlands Herenteam voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Slovenië. Bondscoach Erlingur Richardsson heeft 28 spelers op zijn shortlist gezet.

Het Nederlands Herenteam is in de kwalificatiepoule voor het EK 2020 ingedeeld bij Slovenië, Letland en Estland. De nummers één en twee uit deze groep plaatsen zich voor het Europees Kampioenschap, dat van 10 tot en met 26 januari 2020 wordt gehouden in Zweden, Oostenrijk en Noorwegen. De beste vier nummers drie van de kwalificatiegroepen dwingen ook een ticket voor dit eindtoernooi af.

Oranje is de EK-kwalificatie in oktober gestart met een overwinning op Estland en een nederlaag tegen Letland. Slovenië is de komende twee wedstrijden de tegenstander. De Nederlanders spelen achtereenvolgens uit en thuis tegen de Slovenen. De thuiswedstrijd wordt op donderdag 11 april om 19.30 uur gespeeld in het Topsportcentrum in Almere. De uitwedstrijd staat gepland op 14 april om 17 uur in het Sloveense Celje.

Klik hier voor de volledige voorselectie.