Garage Kil/Volendam vergeet te scoren tegen Voorwaarts

maandag 20 januari 2020

Garage Kil/Volendam is zaterdag tegen een nederlaag aan gelopen. Medepromovendus Fit & Fun/Voorwaarts ging in sporthal Opperdam met de punten aan de haal: 20-33.

De Volendammers kenden geen goede start. De thuisploeg kwam al snel op een 0-3 achterstand en dit bleek een voorbode voor de rest van de eerste helft.  Garage Kil/Volendam had 29 doelpogingen nodig om vijf keer het net te vinden, met een 5-15 ruststand als gevolg.

De tweede helft wist het team van trainer Ruud van den Broeck drie keer zo vaak te scoren dan in de eerste dertig minuten. Aan de andere kant ging Fit & Fun/Voorwaarts door waar het voor rust mee was begonnen. De overwinning van de dames uit Twello kwam hierdoor niet meer in gevaar. Beide teams verlieten het speelveld met een stand van 20-33.

Lastige fase
Met het eind van de competitie in zicht zit Garage Kil/Volendam in een moeilijke fase. Door de druk die ze zichzelf opleggen blijken de Volendammers elkaar moeilijk te kunnen vinden in de wedstrijden. Als debutant meteen nieuw team mogen de dames nog steeds trots zijn op waar ze staan, namelijk een positie met kans op deelname aan de kampioenspoule.

Deze mogelijkheid is er nog steeds, maar de angst om te verliezen zal hierdoor plaats moeten maken voor de wil om te winnen. Met nog twee competitiewedstrijden voor de boeg zal er hard gewerkt moeten worden om dit te realiseren en een plaats bij de top zes te behouden.

Directe concurrent
Garage Kil/Volendam speelt aankomend weekend een uitwedstrijd in Wognum tegen directe concurrent Westfriesland/SEW. Deze wedstrijd word gespeeld op zaterdag 25 januari om 19:00 uur in sporthal De Bloesem.

Garage Kil/Volendam - Fit & Fun/Voorwaarts 20-33 (5-15)