Garage Kil/Volendam Dames 1 wint Smit-Bokkum Cup

maandag 03 september 2018

Garage Kil/Volendam Dames 1 heeft zondag de eerste editie van de Smit-Bokkum Cup gewonnen. In het eigen Sporthal Opperdam won de ploeg van trainer Ruud van den Broeck van Westfriesland SEW 2, WPK/Westlandia en Boer'n Trots Kaas/DSVD.

De dames van HV KRAS/Volendam openden het toernooi met een 28-18 overwinning op SEW 2. Eredivisionist DSVD won op zijn beurt overtuigend met 19-30 van Westlandia, waarna de Volendammers dit kunstje even later herhaalden door de ploeg uit Naaldwijk met 28-21 te verslaan.

 

Beslissende wedstrijd

In de vierde wedstrijd van de Smit-Bokkum Cup ontpopte DSVD zich tot de voornaamste concurrent van de Volendamse dames. De Deurningers verloegen SEW 2 met 16-26 en waren daardoor, net als de Volendammers, nog ongeslagen. Alleen een directe confrontatie tussen beide ploegen kon bepalen wie het toernooi zou winnen.

In de beslissende wedstrijd ging het gelijk op met de Volendammers en DSVD. Met nog tien minuten op de klok ontliepen de ploegen elkaar nauwelijks en stond er een stand van 17-17 op het scorebord. Uiteindelijk was het Garage Kil/Volendam Dames 1 dat aan het langste eind trok en met 25-22 won van de Eredivisionist.

 

Visschaal

Als beloning voor de cupwinst kreeg aanvoerster Priscilla Bergman een visschaal en -pakket vol met paling overhandigd van Evert Smit van Paviljoen Smit Bokkum.

 

Resultaten

Garage Kil/Volendam Dames 1 - SEW 2: 28-18

Westlandia - DSVD: 19-30

Garage Kil/Volendam Dames 1 - Westlandia: 28-21

SEW - DSVD: 16-26

Garage Kil/Volendam Dames 1 - DSVD: 25-22

SEW 2 - Westlandia: 21-20