Garage Kil/Volendam houdt punten in Volendam

dinsdag 27 november 2018

Voor Garage Kil/Volendam Dames 1 telde afgelopen zaterdag alleen een overwinning. Wanneer de Volendammers het volle pond pakten tegen concurrent DSS zouden zij de aansluiting met de top behouden. Dit lukte, want bij het laatste fluitsignaal stond het scorebord op 35-27. Een prima resultaat.

De dames begonnen goed aan de wedstrijd, want binnen tien minuten stond de ploeg al op een 9-5 voorsprong. DSS kwam echter al snel weer dichterbij. Door wat slordigheden en kleine foutjes wisten zij het verschil terug te brengen tot 12-10. De thuisploeg zou het gat echter nog voor rust weer vergroten. Door een aantal succesvolle breaks van Volendamse zijde gingen de ploegen met 18-12 de rust in.

In de tweede helft werd het gat opnieuw uitgebreid door Garage Kil/Volendam en kwam het verschil zelfs even in de dubbele cijfers. DSS probeerde de achterstand nog wel te verkleinen, maar de wedstrijd was toen al beslist.

Trainer Ruud van den Broeck was na afloop blij met het resultaat. “We zijn dit seizoen in eigen huis erg sterk. Gelukkig hebben we met deze wedstrijd de kater van vorige week, toen we met 28-27 van Westsite verloren, kunnen wegspelen.”

De dames van HV KRAS/Volendam zijn komend weekend vrij. Op zondag 9 december spelen zij de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Hier treffen zij Fortissimo, dat op een derde plaats staat met slechts twee punten voorsprong op de Volendammers. Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden.