Garage Kil/Volendam mag strijden tegen nummer drie

donderdag 06 december 2018

Garage Kil/Volendam mag zich opmaken voor een pittig duel op de zondagmiddag. De ploeg van trainer Ruud van den Broeck neemt het in een uitwedstrijd op tegen Fortissimo, de nummer drie van de Eerste Divisie.

De tegenstander uit Cothen is de afgelopen zes wedstrijden ongeslagen gebleven. Desondanks is Fortissimo een onvoorspelbare ploeg. Zo won de ploeg van PCA/Kwiek, Bentelo, B&B Healthcare/Hercules en DSS en deelde het de punten tegen concurrent Green Park Aalsmeer. Echter wist ook Gemini (Z), dat onderaan de ranglijst staat, een punt te pakken door in Cothen 19-19 te spelen.

Ook Garage Kil/Volendam presteert de afgelopen weken wisselvallig. Zo wonnen de Volendammers twee weken geleden met 35-27 van concurrent DSS, terwijl ook Green Park Aalsmeer overtuigend met 31-20 opzij werd gezet. Daar tegenover staan echter nederlagen tegen Westsite (28-27) en PCA/Kwiek (29-28).

Het treffen met Fortissimo is voor Garage Kil/Volendam een kans om de aanval op de top drie van de Eerste Divisie te openen. Het verschil bedraagt momenteel vier punten met de ploeg uit Cothen. Bij een overwinning wordt dit teruggebracht tot twee punten. Ondanks dat de Volendammers op een vijfde plek staan, worden er voor een debutant al het hele seizoen goede resultaten geboekt. Met aanvallend spel weten de dames veel ploegen te verrassen. Het streven is om dit ook te doen tegen Fortissimo.

De wedstrijd wordt aanstaande zondag om 14 uur gespeeld in sporthal De Rijnsloot in Cothen.