Garage Kil/Volendam moeizaam langs hekkensluiter Gemini

maandag 11 februari 2019

Na de geweldige overwinning van vorige week tegen HV Quintus 2, waarmee de periodetitel in de wacht werd gesleept, reisde Garage Kil/Volendam zaterdag af naar Zoetermeer. Hier was Gemini (Z) de tegenstander. De hekkensluiter van de Eerste Divisie bleek echter een lastigere opponent dan verwacht.

In de eerste helft begon Garage Kil/Volendam goed aan de wedstrijd maar na vijf minuten kwam Gemini ook wat makkelijker tot scoren. De Volendammers behielden de eerste tien minuten een kleine voorsprong en kwamen tot 3-5. Hierna deed Gemini echter wat terug en stonden zij plotseling met twee punten voor. Trainer Ruud van den Broeck bracht hierna hoekspeelster Eline Wit binnen de lijnen, die wat meer snelheid in het spel bracht. Zij scoorde direct drie doelpunten en gaf het startschot voor een fase waarin de bezoekers tot aan de rust wat uitliepen: 10-15.

De tweede helft was qua spel niet veel anders dan de eerste maar Volendam kon toch wat makkelijker scoren. Na acht minuten liepen zij dan ook uit naar een verschil van zes punten. Gemini kwam in het restant van de wedstrijd nog iets dichterbij, maar niet genoeg om het de Volendammers nog lastig te maken. De eindstand was met 22-27 wel verdiend maar het spel moet beter, vooral in de uitwedstrijden.

Van den Broeck vindt dan ook dat zijn speelsters het nog niet genoeg voor elkaar krijgen om de lager geklasseerde teams hun wil op te leggen. “Vooral het terugvallen op de teamspirit wordt dan als eerste vergeten”, vertelde de oefenmeester. “In de eerste helft draaide het spel om toen Eline in het veld kwam en zij zette het goede spel ook door in de tweede helft. Ook keepster Nicole Rep drukte haar stempel op de wedstrijd en de onverzettelijkheid van cirkelspeelster Priscilla Bergman was weer broodnodig om de punten mee naar huis te nemen.”

Zaterdag 16 februari spelen de dames tegen directe concurrent PCA/Kwiek. In de uitwedstrijd werd verloren dus het wordt een spannende wedstrijd. Kom de dames aanmoedigen, de wedstrijd begint om 19 uur in sporthal Opperdam.