Garage Kil/Volendam neemt revanche op Westsite

maandag 04 maart 2019

Met de uitwedstrijd tegen Westsite (verlies met één punt verschil) nog goed in het geheugen, wist Garage Kil/Volendam dat ze in eigen huis moesten laten zien beter te kunnen handballen dan ze eerder dit seizoen in Amsterdam deden. Met nog drie wedstrijden te gaan en reeds een ticket voor de nacompetitie op zak ligt alles nog open. Een overwinning op Westsite was dan ook nodig.

De openingsfase was van beide kanten erg rommelig. Toch lukte het Westsite om na negen minuten een minimale voorsprong te nemen en dit tot de elfde minuut vast te houden bij 3-4. Hierna kwamen de Volendammers echter beter in de wedstrijd en gingen in de 22e minuut met een verschil van vijf punten aan de leiding. Dit werd tot aan het rustsignaal nog uitgebouwd tot 16-9.

In de tweede helft is de spanning ver te zoeken en zijn het vooral de Volendamse dames die met sterk en veel snelheid in het spel mooie doelpunten blijven maken. Westsite komt er niet echt meer aan te pas en maakt veel onnodige fouten. De eindstand van 36-21 was dan ook meer dan terecht.

“We zijn vooral op conditioneel gebied gegroeid ten opzichte van de uitwedstrijd tegen Westsite”, vond trainer Ruud van den Broeck. “Iedere speelster heeft vandaag minuten kunnen maken, waardoor het een echte teamoverwinning is geworden. Onze derde plaats is weer met succes verdedigd.”

Aanstaande zaterdag reizen de dames af naar Heemskerk voor de uitwedstrijd tegen DSS. Donderdag wordt er echter eerst in sporthal Opperdam een oefenwedstrijd afgewerkt tegen Eredivisionist en meervoudig landskampioen Morrenhof-Jansen Dalfsen. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.