Garage Kil/Volendam reist af naar Borne

Garage Kil/Volendam reist af naar Borne

vrijdag 06 december 2019

Garage Kil/Volendam komt aanstaande zondag na een vrij weekend weer in actie. Het team van Ruud van den Broeck speelt in de twaalfde speelronde van de Eredivisie tegen Borhave. De competitie wordt voor de Volendamse dames hervat om 13:30 uur in Sporthal ’t Wooldrik in Borne.

Twee weken geleden wist Garage Kil/Volendam één van de Noord-Hollandse derby’s tegen OTTO Work Force/VOC niet te winnen. De Volendammers hebben een prima prestatie geleverd en hebben het de landskampioen tot in de laatste minuten lastig gemaakt. Het werd het uiteindelijk 31-27 voor VOC.

Verlies in Limburg
Borhave reisde in de vorige speelronde af naar Limburg. Tegen de huidige runner-up van de Eredivisie, Cabooter Group/HandbaL Venlo, werd verloren met 32-26. Zij zullen er dan ook alles aan doen om deze belangrijke punten wél te pakken.

Thuiswedstrijd
In de derde speelronde wist Garage Kil/Volendam in eigen huis met 30-26 te winnen van Borhave. Dit zijn de eerste historische behaalde punten van de dames in de Eredivisie. Op dit moment staat Volendam op een zesde plaats met acht punten, Borhave volgt op de voet met een zevende plaats en hetzelfde aantal punten. Het verschil in doelsaldo is acht doelpunten in voordeel van de Volendammers. De winnaar van dit duel zal dan ook dichter aansluiten bij de top 5 en het gaatje met de overige vijf teams iets vergroten.

Als Garage Kil/Volendam het gevoel van de afgelopen wedstrijd mee kan nemen in de wedstrijd tegen Borhave, kan het een leuke wedstrijd worden aanstaande zondag in Borne.

Tickets
Kaarten voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar aan de kassa bij binnenkomst in Sporthal ’t Wooldrik.

Programma Eredivisie
Zaterdag:
JuRo Unirek/VZV – Westfriesland SEW
Boer’n Trots Kaas/DSVD – Cabooter Group/HandbaL Venlo
OTTO Work Force/VOC Amsterdam – Fit & Fun/Voorwaarts
HV Quintus – Geonius/V&L

Zondag:
Borhave – Garage Kil/Volendam

Foto: Fred Mol