Garage Kil/Volendam speelt 'beste helft van seizoen' bij winst op Fortissimo

maandag 10 december 2018

“We speelden misschien wel de beste helft van dit seizoen tot nu toe”, sprak trainer Ruud van den Broeck na afloop van de wedstrijd tussen Garage Kil/Volendam Dames 1 en Fortissimo. De Volendammers wonnen met 26-31 van de nummer drie van de Eerste Divisie. Anja Tol nam maar liefst zeventien doelpunten voor haar rekening.

De Volendamse dames reisden af naar Cothen voor de wedstrijd tegen Fortissimo. Dit deden zij zonder Mabel Panhuis, die vorige week geblesseerd raakte aan haar knie. Een MRI moet uitwijzen wat de schade is.

De eerste helft was er een voor in de boeken. De Volendammers vochten voor ieder punt en wisten hun concentratie goed te bewaren. In de dekking was de communicatie tussen de speelsters en keepsters goed en stond daardoor als een huis. In de aanval werd er geduldig gespeeld. De eerste twintig minuten van de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Echter wisten de dames uit het vissersdorp net voor rust een klein gaatje te slaan: 13-17.

De Cothense dames kwamen in de tweede helft nog een keer terug tot een punt verschil, maar de Volendammers wisten iedere keer weer uit te lopen. Hierdoor ontstond er al snel weer een marge van vijf op het scorebord. De eindstand werd 26-31 en dit was een teamprestatie van formaat.

Met deze wedstrijd is de eerste helft van het seizoen in de Eerste Divisie voorbij. Garage Kil/Volendam komt door deze overwinning gelijk te staan met PCA/Kwiek, wat de vierde plaats bekleedt. De Volendamse dames kunnen terugkijken op een prima eerste seizoenshelft. In het volgende deel komen alle bovenste ploegen, op Green Park Aalsmeer na, nog naar sporthal Opperdam. Hier zijn de Volendammers al bijna drie seizoenen ongeslagen.

Aanstaande zaterdag gaan de Volendammers verder met de tweede helft van het seizoen. Zij spelen uit bij B&B Healthcare/Hercules in Den Haag.