Garage Kil/Volendam start jacht om lijfsbehoud in Twello

vrijdag 28 februari 2020

De eerste speelronde van de nacompetitie staat zaterdag op het programma in de Eredivisie Dames. Garage Kil/Volendam reist af naar het Gelderse Twello waar het Fit & Fun/Voorwaarts treft, de eerste tegenstander in de strijd om lijfsbehoud. De wedstrijd in sporthal de Jachtlust begint om 20:00 uur.

De laatste wedstrijd van de reguliere competitie wist Garage Kil/Volendam helaas niet in winst om te zetten, waardoor zij veroordeeld werden tot het spelen in de degradatiepoule. In eigen huis verloren de Volendammers van Geonius/V&L.

Door een stroeve start was na dertig minuten de wedstrijd al gespeeld. Met een stand van 7-18 zochten beide teams de kleedkamers op. In de tweede helft werd er een goede fase van tien minuten gespeeld, maar deze was helaas niet genoeg om terug te komen in de wedstrijd. Bij een stand van 19-32 klonk het laatste fluitsignaal en wist Garage Kil/Volendam dat ze de nacompetitie moest gaan spelen in de degradatiepoule.

Wisselende resultaten
In de reguliere competitie werden de ontmoetingen tussen deze twee teams verschillend afgesloten. Waar Garage Kil/Volendam in Twello de punten mee naar huis wist te nemen (30-36), zorgde Fit & Fun/Voorwaarts voor een overwinning in Volendam (20-33). Beide debutanten zijn aan elkaar gewaagd en zullen er dan ook alles aan doen om deze wedstrijd te winnen om zo aan het einde van de nacompetitie het debuutjaar te bekronen met lijfsbehoud.

Bonuspunten
Garage Kil/Volendam start de nacompetitie - door een achtste plaats in de eindranking van de reguliere competitie - op de tweede plaats met drie bonuspunten. Fit & Fit/Voorwaarts start door een negende plaats de nacompetitie met één bonuspunt minder. Uiteindelijk plakken de nummer een, twee en drie van de degradatiepoule er nog een jaar op het hoogste niveau aan vast.

Scheidsrechters
De wedstrijd van aanstaande zaterdag staat onder leiding van het scheidsrechtersduo Ferry van de Beek en Niels Egberts.

Tickets
Kaarten voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar aan de kassa in sporthal De Jachtlust.