Garage Kil/Volendam treft VOC

Garage Kil/Volendam treft VOC

vrijdag 18 september 2020

Garage Kil/Volendam wacht zaterdag zijn tweede competitieduel. In sporthal Opperdam neemt de ploeg van trainer Mark Ortega het op tegen regerend landskampioen OTTO Work Force/VOC Amsterdam. De wedstrijd begint om 19:00 uur.

De Volendamse handbalsters openden het nieuwe seizoen in de Eredivisie met een zege op BFC. In het verre Limburg kwamen de oranjehemden al vroeg op voorsprong en gaven dit ook in de tweede helft niet weg. De wedstrijd werd met 21-29 gewonnen.

Debutanten
Marit Huiberts, Pien van der Geest, Kirsten Theron, Zion Krullaars en Jaimy Mens debuteerden in sporthal De Haamen voor Garage Kil/Volendam. Ook voor coach Ortega en assistent-trainer Christiaan Albers was het treffen met BFC het eerste officiële duel met het Volendamse team.

Overwinning
De aanstaande opponent uit Amsterdam won ook zijn eerste wedstrijd. In sporthal Elzenhagen werd Westfriesland/SEW met 23-17 verslagen.

Verleden
VOC heeft twee speelsters met een verleden in Volendam in de gelederen. Zo maakten Jacky Ferwerda en Roos van Leeuwen vorig seizoen nog deel uit van Garage Kil/Volendam.

Omgekeerde route
Daar tegenover staan vier speelsters van Garage Kil/Volendam die de omgekeerde route bewandelden. Zo kwamen Huiberts, Van der Geest, Theron en Mens afgelopen zomer van VOC naar Volendam.

Noord-Holland Cup
In de voorbereiding op het huidige seizoen speelden Garage Kil/Volendam en VOC ook tegen elkaar in de Noord-Holland Cup. De wedstrijd werd nipt gewonnen door de Amsterdammers, die in de slotfase terugkwamen van een achterstand: 24-23.

Arbiters
De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van het scheidsrechtersduo Marc Vriend en Paul Radsma.

Kaartverkoop
Om de wedstrijd bij te wonen dienen supporters zich vooraf aan te melden. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop.

Livestream
Niet aanwezig in sporthal Opperdam? De wedstrijd is ook live te volgen via een livestream.

Opnieuw thuis
Volgende week speelt Garage Kil/Volendam opnieuw in eigen huis. Om 21:00 uur is SEW dan de tegenstander. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop.

Speelschema Eredivisie
Zaterdag:
Garage Kil/Volendam – OTTO Work Force VOC Amsterdam
Boer’n Trots Kaas/DSVD – Cabooter Group/HandbaL Venlo
Westfriesland/SEW – Borhave
Geonius/V&L – JuRo Unirek/VZV
PCA/Kwiek – SouthernHill/BFC

Zondag:
Fortissimo – HV Quintus

Foto: Handbal Inside / Jaap van der Pijll