Gehavend Jong BodyResults/Volendam verliest van DFS Arnhem

maandag 10 december 2018

Na de overwinning op Aristos, stond de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma voor het team van de nieuwe coach Martijn Cappel. Ondersteund door Terry Coesel en Jaap Kwakman mochten de Volendammers het opnemen tegen DFS Arnhem. Door een blessuregolf in de selectie start Jong BodyResults/Volendam gehavend aan de wedstrijd. In de basis startten: Stefan Schilder, Milo Bos, Jari Boer, Noah van Wieringen, Beau Molenaar, Diego Jacobs en met Michiel van Gils tussen de palen.

De start van de Volendammers was sterk tegen het hoger genoteerde Arnhem. Na tien minuten was de stand 6-4 in voordeel van de thuisploeg. Volendam kon echter niet uitlopen en bij 11-11 kwamen de bezoekers voor het eerst in de wedstrijd langszij. Langzaam begon Arnhem het voortouw in de wedstrijd te nemen en met rust gingen de teams de kleedkamers in bij een stand van 16-19.

Na rust veranderde het spelbeeld weinig. Arnhem hield de kleine marge in stand en Volendam probeerde dichterbij te kruipen. Arnhem wist de voorsprong te vergroten naar 22-28 en Volendam leek geklopt. De Volendammers gaven zich echter nog niet gewonnen en vochten zich terug in de wedstrijd. Met nog vijf minuten te spelen kwamen zij terug tot 28-30. Arnhem bleef echter koel en speelde de wedstrijd professioneel uit. Na zestig minuten stond er een eindstand van 29-33 op het scorebord.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Diego Jacobs
Cafetaria Arnold Runner-up: Stefan Schilder