Geslaagd debuut in eerste divisie voor Garage Kil/Volendam Dames 1

maandag 10 september 2018

Garage Kil/Volendam Dames 1 stond afgelopen zaterdag voor haar debuut in de eerste divisie tegen het Rijswijkse Hercules. Ondanks de kermis in Volendam waren er voldoende trouwe supporters aanwezig in sporthal Opperdam.

Na het vierde kampioenschap op rij was iedereen nieuwsgierig hoe de dames het zouden gaan doen op het niveau van de eerste divisie. In de openingsminuten werd duidelijk dat het niveau toch weer een stuk hoger ligt dan voorgaande jaren. Voordat onze dames goed en wel begonnen waren, keken ze tegen een 2-7 achterstand aan tegen het fysiek sterke Hercules. Naarmate de eerste helft vorderde en de ergste opstartproblemen voorbij waren, namen de dames het heft in handen en kantelde de wedstrijd. Dit resulteerde in een ruststand van 18-11. Opvallend daarbij was de trefzekerheid van, de tot Woman of The Match verkozen, Anja Tol vanaf de zeven-meter lijn. Ze benutte alle vijf haar pogingen in de eerste helft feilloos.

In de tweede helft voerden de dames van Volendam, waarbij iedereen speeltijd kreeg, de score verder op tot een voorsprong van 23-14. In een rommelige slotfase konden de dames van Hercules nog wat terug doen en bepaalden zo de eindstand op 33-26.

Trainer Ruud van den Broeck roemde na afloop de sterke teamprestatie; “Dit was een overwinning van het collectief. Iedereen heeft speeltijd gekregen en haar bijdrage kunnen leveren aan dit mooie debuut in de eerste divisie.”

Volgende week gaan de dames op bezoek bij Bentelo, ook zij wonnen de eerste wedstrijd van het seizoen.