Geslaagd debuut Eredivisie Jong BodyResults/Volendam

donderdag 06 juni 2019

Jong BodyResults/Volendam kende een geslaagd debuut in de Eredivisie. De ploeg bestond uit een mooie samenstelling van routiniers en jonge talenten met de handhaving in de competitie als hoofddoel.

De Volendammers begonnen in augustus met een voorbereiding dat in het teken stond van veel loop- en conditietrainingen onder leiding van Leroy Teunis. Hij was voor iedereen een nieuw gezicht, maar bleek al snel een aanwinst te zijn. Mede door de inspanningen van Teunis waren de handballers na een periode van vakantie helemaal scherp en klaar voor het debuutseizoen in de Eredivisie. Ook hoofdtrainer Kees Boomhouwer was nieuw en kreeg het stokje overgedragen van Claus Veerman. 

Op 15 september stond de eerste competitiewedstrijd tegen DFS Arnhem op het programma. De Arnhemmers waren al direct een sterke tegenstander en kandidaat voor het kampioenschap. Dit werd al snel duidelijk want Arnhem gooide uit alle hoeken raak won met zeven punten verschil. Er bleek dus nog genoeg werk aan de winkel voor de beloftenploeg van KRAS/Volendam.

In de daaropvolgende wedstrijden werden de eerste punten behaald tegen Green Park Aalsmeer 2 (overwinning) en E&O (gelijkspel). Ook concurrent Wematrans/Quintus 2 werd later geklopt. Hierna volgde echter een moeilijke fase met slechts één punt uit vijf wedstrijden. Tegen DEF-Fire/Aristos, de nummer laatst van de competitie, werd er pas weer gewonnen.

Wisseling van de wacht

Dit bleken tevens ook de laatst behaalde punten onder leiding van Boomhouwer. Door gezondheidsproblemen moest hij de keuze maken om per direct te stoppen als trainer. Hij werd opgevolgd door Martijn Cappel.

De eerste twee wedstrijden onder zijn leiding werden nipt verloren maar het vertoonde spel was veelbelovend. In de derde ronde van de beker werden de jongens door het ervaren Aalsmeer 3 met één punt verschil uitgeschakeld. Ondanks deze teleurstelling beleefde de jongens in het weekend er na het absolute hoogtepunt van het seizoen tot dan toe. Uit bij de nummer vier E&O werd door een doelpunt van Stefan Schilder in de allerlaatste seconde de wedstrijd gewonnen.

De strijd tegen degradatie leek er slecht uit te zien. Door drie overwinning op rij, waaronder tegen nummer twee Hellas en nummer drie BFC, zag de wereld er opeens heel anders uit. Jong BodyResults/Volendam eindigde op een negende plaats, wat door overwinningen in de nacompetitie op DFS Arnhem en Aalsmeer 2 zelfs werd verbeterd tot een zevende plaats. Een knappe prestatie!

Veerman: ‘Jeugd naar de top begeleiden’

Ook Veerman, vanuit de technische commissie betrokken bij het tweede herenteam, ziet veel vooruitgang. “Het doel is om goed mee te draaien in de Eredivisie met snel, dynamisch en fysiek handbal. Martijn heeft de belangrijke taak op zich gekregen om Heren 2 en 3 verder te ontwikkelen en spelers individueel beter te maken zodat zij kunnen aansluiten bij de hoofdmacht. Maar ook de jongens uit de a- en b-jeugd moeten individueel opgeleid worden om deze stap te kunnen maken.”

“Nieuw dit jaar is dat de hoofdtrainers van de vijf hoogste herenteams iedere maand de ontwikkelingen bespreken in een zogenaamd vijfsterren-overleg. Martijn is daar samen met de andere trainers een belangrijke schakel in om de ontwikkeling van de jeugd naar de top te begeleiden.”