Goede start van derde periode voor Jong Bodyresults/Volendam

zondag 18 december 2016

Na wisselvallige resultaten, kreeg het team van Nico Admiraal en Ron Tol (Parre) afgelopen weekend de kans om in sporthal de Opperdam een goede start te maken in de derde periode. De tegenstander, Olympia ’89, was echter de ploeg in vorm. Na 13 speelronden stonden zij op een 2e plaats, waar Jong Bodyresults/Volendam een schamele 9e plaats bezette. Thuis wordt alleen niet vaak verloren door de Volendammers. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden.

Vanwege afwezigheid van Tim Jonk en Casper Kwakman, was het Peter Tol die het doel bezette in de eerste helft. De wedstrijd ging van start en het was de thuisploeg die al snel een voorsprong van 3 punten pakte. Door een kleine fase van slordigheden wist Olympia kort langszij te komen. Maar bij het luiden van het rustsignaal was het verschil wederom 3 punten in het voordeel van de thuisploeg. 16-13.

In de tweede helft was het Mike Zwarthoed die het doel verdedigde. In de eerste paar minuten na de rust was de afstemming tussen de dekking en de jonge keeper nog niet goed en wist de uitploeg weer naast Volendam te komen. De dekking ging daarna echter een tandje feller verdedigen, waardoor de keeper van de A-jeugd de kans kreeg om uit te blinken. De Volendammers herpakten zich sterk en dankzij de routine van spelers als Melvin de Jong en Jaap Beemsterboer werd de wedstrijd in het slot gegooid. Volendam liep uit en Olympia was gebroken. Na een goede tweede helft was de eindstand 33-28.

Nico Admiraal: “In een opleidingsteam is de samenstelling van week tot week verschillend, waardoor de spelers weinig vastigheid hebben. Het is mooi om te zien hoe de spelers vandaag een constant niveau hebben gehaald, zonder dat er in deze opstelling ooit gespeeld of getraind was. De wisselvalligheid van dit team ligt hem in het feit dat we de ene week kunnen winnen van de koploper en de week daarna kunnen verliezen van de nummer 10. Hopelijk kunnen we deze lijn doorzetten in het nieuwe jaar en kunnen we zo misschien meedoen om de derde periodetitel.”