Goede start voor Dames 2

maandag 04 november 2019

Afgelopen zaterdag, 2 november, speelde Tol Plaatwerk/Volendam hun tweede competitie wedstrijd tegen NEA Dames 1. De dames van Volendam wonnen vorige week zondag al hun eerste competitie wedstrijd tegen Zaanstreek Dames 1 met 26-22 in sporthal de Opperdam.

Deze week stond de tweede competitiewedstrijd op het programma tegen NEA dames 1. De wedstrijd werd gespeeld om kwart voor 8 in sporthal Proosdijhal in Kudelstaart.

In het begin van de wedstrijd ging het heel erg gelijk op. Er werden aan beide kanten niet veel doelpunten gescoord. Het was heel erg zoeken naar manieren om te scoren bij beide teams. Na een kwartier spelen was de stand nog maar 4-4. Toen nam Volendam de leiding. De gaten in de verdediging van NEA werden gevonden door de Volendamse dames en ook was er te merken dat de conditie van de Volendammers beter was. Dit leidde tot een voorsprong van 4-10 met de rust.

Tijdens de rust werd er door trainer, Albert Schilder, en door assistent trainster, Jenny Hoogland, de eerste helft besproken en werden de nodige tips gegeven. Na het eten van wat mandarijnen en bananen, medemogelijk gemaakt door Klaas Leek Groenten & Fruit, waren de Volendamse dames weer klaar voor de tweede helft.

Albert Schilder, trainer Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2, koos ervoor om dezelfde opstelling in het veld te zetten als in het begin van de wedstrijd. In het begin van de tweede helft hield Volendam het niveau van de eerste helft vast. Volendam bleef de gaten in de dekking van NEA vinden en waren dan ook sterker dan de tegenstander. Later in de tweede helft zag de scheidsrechter niet alles meer en irriteerde de Volendamse dames zich hier mateloos aan. De dames bleven hier in hangen. De dames van NEA daarentegen hielden wel hun koppies erbij en kwamen hierdoor terug. Het kwam 12-15 te staan. Volendam wilde de winst zeker niet uit handen geven, dus kwamen zij weer sterk terug. Na een aantal mooie doelpunten aan beide kanten werd het uiteindelijk 15-20.

Aankomende zondag 10 november zal Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2 hun derde competitiewedstrijd spelen tegen S.V. Zeeburg dames 3 om 14:50 in sporthal de Opperdam.