Afsluiting BENE-League in Zwartemeer

vrijdag 15 maart 2019

De laatste wedstrijd van de BENE-League komt eraan voor KRAS/Volendam. De afgelopen vijf wedstrijden zijnde mannen ongeslagen en werd er in eigen huis gelijkgespeeld tegen de koploper Achilles Bocholt die het gehele seizoen maar drie punten had verspild. Een enorm verschil met de eerste helft van het seizoen waar de ploeg van trainer Peter Portengen al haar wedstrijden tegen de top zes verloor.

Aankomende zaterdag wordt het een wedstrijd waarin technisch gezien niets meer te winnen valt. Doordat Herpertz Bevo Hc een doelsado van tien punten meer heeft moeten de Volendammers in Zwartemeer een verschil van tien in doelsaldo goedmaken. Tegelijkertijd moeten de Limburgers verliezen van Green Park Aalsmeer. Alleen als dit gebeurt zal KRAS/Volendam een extra puntje in de play-offs kunnen pakken.

In de thuiswedstrijd maakte Hurry-Up een sterke start door met 2-7 voor te komen. Dit gat werd gedurende de wedstrijd kleiner en in de laatste tien minuten kwam Volendam langszij en ging het in de slotfase met 32-31 aan de leiding. Met een mooie redding van Dennis Schellekens vanaf de cirkel voorkwam hij een gelijkspel in sporthal Opperdam. Met een overwinning op OCI-Lions later in het seizoen toonden de Drentenaren aan dat zij in eigen huis voor verrassingen kunnen zorgen.

De wedstrijd wordt op zaterdag 16 maart in sporthal De Eendracht gespeeld.