HV KRAS/Volendam bereikt op eigen kracht finale om landstitel

maandag 20 mei 2019

Na een seizoen van afwezigheid is HV KRAS/Volendam weer vertegenwoordigd in de finale om het landskampioenschap. De allesbeslissende wedstrijd tegen het al geplaatste Green Park Aalsmeer werd overtuigend gewonnen. In een oranjegekleurde Opperdam werd het 24-21.

Komende zaterdag (aanvang 20 uur) staat in Aalsmeer het eerste duel op het programma. De week erna, op zondag 2 juni (aanvang 16 uur) is de return. Mocht het tot een derde wedstrijd komen, dan wordt deze in het weekend van 8 en 9 juni gespeeld in Aalsmeer.

Nu HV KRAS/Volendam vijf van de laatste zeven wedstrijden won lijkt het team van trainer Peter Portengen op juiste moment in vorm te zijn voor de finale. Dat het afgelopen zondag Aalsmeer met volwassen spel over de knie legde geeft hoop voor het drieluik die komen gaat.

Beide teams hadden in het begin moeite met het maken van doelpunten. De dekking stond aan weerskanten sterk, waardoor ook doelman Dennis Schellekens (tevens uitgeroepen tot man van de wedstrijd) in staat was uit te blinken. Pas in de slotfase van de eerste helft kon Volendam afstand nemen. Jaap Beemsterboer, die na afloop samen met de vertrekkende Marnix Roos, Geert Hinskens, Léon van Schie, Marc Kok en de afzwaaiende stafleden Portengen en Jerry van Koppenhagen door voorzitter Piet Kes in het zonnetje werd gezet, schoot twintig seconden voor rust de 11-7 op het bord.

Mede dankzij een goal van Schellekens vanaf eigen helft vergrootte KRAS/Volendam die voorsprong naar 15-9. In de slotfase werd het toch nog even spannend. Aalsmeer kwam tien minuten voor tijd terug tot 19-17. Hoewel de Volendammers daarna het gaatje weer vier maakte, knokte Aalsmeer zich terug tot 23-21. Het Volendamse publiek was uitzinnig van vreugde toen de scheidsrechters bij 24-21 floten voor het einde.

Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop voor de finalewedstrijden.

HV KRAS/Volendam - Green Park Aalsmeer: 24-21 (11-7). Rode kaart: 42. Marnix Roos (HV KRAS/Volendam, derde tijdstraf), 45. Samir Benghanem (Green Park Aalsmeer, derde tijdstraf).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens 1, Gerrie Eijlers, Michiel van Gils; Robin Jansen 6, Jaap Beemsterboer 5, Florent Bourget 4/4, Sander Visser 3, Léon van Schie 2, Jordy Baijens 1, Zarko Curic 1, Tim Claessens 1, Marc Kok, Igor Mrsulja, Marnix Roos.