HV KRAS/Volendam moet waken voor onderschatting tegen Herpertz Bevo HC

vrijdag 19 oktober 2018

HV KRAS/Volendam treedt dit weekend in het Limburgse Panningen aan tegen Herpertz Bevo HC. Na de belangrijke overwinning van afgelopen week op Handbal Tongeren volgt er hiermee nog een cruciale wedstrijd voor de Volendammers.

De Limburgers wonnen het afgelopen seizoen, met Volendam-speler Robin Jansen in de selectie, nog de bekerfinale van het toenmalige FIQAS/Aalsmeer. Bevo kent in het nieuwe jaargang van de BENE-League echter een stroeve start. Met één gewonnen wedstrijd staat Bevo op een magere tiende plaats. Al had dit puntentotaal hoger kunnen uitvallen na sterke optredens tegen OCI-Lions en Achilles/Bocholt. Zo werd er tegen Lions met slechts een punt verschil verloren. De Volendammers mogen zich dan ook niet laten misleiden door de plaats van Bevo op de ranglijst.

Vorig weekend kwamen de Volendammers op hun beurt op een 12-6 voorsprong tegen Tongeren. Dit verschil was echter voor rust alweer terug gebracht tot één doelpunt. Het wisselvallige spel van KRAS/Volendam is al bij meerdere wedstrijden teruggekomen. Zo keek de ploeg in de wedstrijd tegen Sasja HC voor rust tegen een 10-15 achterstand aan, waarna er uiteindelijk betrekkelijk eenvoudig met 34-27 werd gewonnen.

De wedstrijd wordt op zaterdag 20 oktober om 20 uur gespeeld in sporthal De Heuf in Panningen.