HV KRAS/Volendam verrast Zuid-Korea tijdens Zaanse Handbaldagen

woensdag 21 december 2016

De handballers van HV KRAS/Volendam wisten niet veel van de Zuid-Koreaanse collega’s. Op papier kregen de dijkbewoners de underdog-rol toebedeeld. Maar uiteindelijk verrasten de Volendammers door de Aziaten bij de start van de Zaanse Handbaldagen te verslaan: 26-27.

De Aziaten staan bekend om hun vrij ‘nieuwe’ manier van handbal. Met snel spel en een offensieve dekking brengen zij menig tegenstander in moeilijkheden. Maar dinsdagavond hield Volendam in een goedgevuld Topsportcentrum De Koog de Koreanen in bedwang. Onder aanvoering van een ontketende Rutger ten Velde (dagtopscorer met zeven treffers) op de linkerhoek schoot de ploeg van Piotr Konitz uit de startblokken. Mede dankzij vier fraaie doelpunten van Ten Velde, waaronder drie vlijmscherpe breaks, leidde Volendam na ruim tien minuten met 4-8. Pas vlak voor het einde van de eerste helft kwamen de Koreanen langszij. Zij gingen met een 13-12 voorsprong de rust in.

Marco Beers pakte in de beginfase na rust twee treffers mee en lijkt nog steeds te beschikken over een prima uithoudingsvermogen. En ondanks een Volendamse achterstand van 15-18 na tien minuten in de tweede helft bleven de mannen, spelend in het blauw, overeind. Zij vochten zich terug en sloegen tien minuten voor het einde een marge van drie (24-21). Na een zenuwachtig slot kwamen de Koreanen twee minuten voor het einde op gelijke hoogte, maar ‘good old’ Jasper Snijders zorgde met een treffer voor de Volendamse winst. Hij bepaalde de eindstand op 26-27.

Zuid-Korea – HV KRAS/Volendam: 26-27 (13-12).
Scores HV KRAS/Volendam: Marco Woltersom, Tim Jonk; Rutger ten Velde 7, Melvin de Jong 6, Leon Geus 4, Jordy Baijens 3, Marco Beers 2, Marc Kok 2, Jasper Snijders 2, Dico Coesel 1, Tom Schilder, Duncan Postel.