HV KRAS/Volendam wint ruim van Quintus bij competitiehervatting

zondag 20 januari 2019

HV KRAS/Volendam schoot bij de hervatting van de BENE-League goed uit de startblokken. De Volendamse handballers kenden een gemakkelijke avond op bezoek bij hekkensluiter Wematrans/Quintus. De ploeg van trainer Peter Portengen won met 21-35.

Vanaf de eerste minuut toonden de Volendammers, die het moesten doen zonder de geblesseerde Dennis Schellekens, Geert Hinskens en Tim Claessens het klasseverschil. De gasten schoten uit de startblokken en leidden na vier minuten met 1-5. Langzaam bouwde Volendam zijn voorsprong uit. Via 5-11 na een kwartier zochten de oranjehemden met een 8-14 voorsprong de kleedkamers op.

Ook na de rust trapte KRAS/Volendam het gaspedaal stevig in. Na zes minuten belandde het verschil met 10-20 in de dubbele cijfers. Ook daarna werd de voorsprong uitgebreid. Bij 21-35 was het klaar.

Door de overwinning hebben de Volendammers de top vier van de BENE-League weer in het vizier. Door het verlies van concurrent Bevo is het verschil geslonken tot één punt. Komende zaterdag komt hoogvlieger Visé op bezoek in Volendam.

Wematrans/Quintus - HV KRAS/Volendam: 21-35 (8-14). Rode kaart: 43. Thijs van den Driest (Quintus).
Scores HV KRAS/Volendam: Mike Zwarthoed, Michiel van Gils; Léon van Schie 7, Igor Mrsulja 6, Sander Visser 5, Leon Geus 4, Florent Bourget 4, Robin Jansen 4, Marnix Roos 3, Jaap Beemsterboer 2, Zarko Curic, Jordy Baijens, Jordan Beukman.