HV KRAS/Volendam zegeviert in fysiek duel met Sporting NeLo

zondag 17 februari 2019

HV KRAS/Volendam houdt een plaats in de top vier van de BENE-League in het vizier. Het won afgelopen zaterdag met 19-21 van concurrent Sporting NeLo en houdt daarmee de achterstand op nummer vier Green Park Aalsmeer op vier punten. Komende zaterdag treffen beide teams elkaar in de Noord-Hollandse derby.

De wedstrijd met Sporting Nelo zou al snel uitlopen op een fysieke duel. Daan Versleeuwen kreeg al na vijftig seconden een rode kaart na een charge op Jaap Beemsterboer. De Volendammers handbalden stoicijns en grepen via 2-5 een voorsprong van 8-12. Gerust werd er met een 10-12 tussenstand.

De thuisploeg kwam daarna sterk uit de kleedkamer en boog de achterstand om in een 15-13 voorsprong na tien minuten in de tweede helft. KRAS/Volendam knokte zich daarna op veerkracht terug. In de slotfase bracht Robin Jansen zijn team met drie treffers op rij aan de leiding: 19-21. Die marge zou het niet meer weggeven. Marnix Roos liep in de slotminuut nog wel tegen zijn derde tijdstraf aan en moest dus met rood inrukken.

Sporting NeLo – HV KRAS/Volendam: 19-21 (10-12). Rode kaart: 1. Daan Versleeuwen (Sporting NeLo), 60. Marnix Roos (HV KRAS/Volendam).
HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Mike Zwarthoed; Jaap Beemsterboer 5, Léon van Schie 4, Robin Jansen 3, Sander Visser 2/2, Florent Bourget 2, Marnix Roos 2, Jordy Baijens 1, Geert Hinskens 1, Leon Geus 1, Tim Claessens, Igor Mrsulja, Marc Kok.