Visser: 'Moeten onszelf niet onderschatten'

Visser: 'Moeten onszelf niet onderschatten'

vrijdag 10 mei 2019

Met de overwinning op OCI-Lions tijdens de bekerfinale nog in het achterhoofd reizen de mannen van Peter Portengen aankomende zaterdag af naar Sittard voor een rematch. Tijdens de reguliere competitie was Lions driemaal te sterk voor de Volendammers echter bij de bekerfinale ging de beker na een verlenging mee naar Volendam. Nu beginnen de play-offs weer en de spanning is om te snijden. Met twee punten achterstand en een doelsaldo van acht meer dan de Limburgers moet er zaterdag gewonnen worden om langszij te komen. Zo beseft ook Sander Visser.

“Ondanks dat Lions favoriet is moeten onszelf niet onderschatten. In de bekerfinale is het ook gelukt. We zijn erg aan elkaar gewaagd en tijdens de wedstrijd van zaterdag hebben we gelijke kansen. Ik verwacht wel dat hij onze kant op valt. Ik denk dat Lions een klap heeft gehad in de bekerfinale maar die zullen daardoor ook weer extra gebrand zijn. Zolang we ons houden aan de gemaakte afspraken en aanvallend veel geduld hebben moet het kunnen”, is Visser optimistisch.

Visser speelde door een enkelblessure een aantal wedstrijden niet en is sinds het dubbele paasweekend weer minuten gaan maken. Tijdens de bekerfinale bleek Visser van grote waarde te zijn met zijn trefzekerheid op de hoek. “Dit seizoen ging beter dan ik van te voren had verwacht. Ik heb zeker in het begin veel stappen gemaakt. Toen ik door mijn enkel ging had ik niet verwacht dat ik nog veel zou kunnen spelen. Ik wilde in ieder geval proberen fit zijn vóór de finale. Het herstel ging top waardoor ik de twee wedstrijden daarvoor ook al minuten kon maken. Met wat pijnstillers kan ik de wedstrijden uitspelen en zo ga ik dat zaterdag ook doen. Verder is iedereen ondertussen weer fit en klaar om twee keer achter elkaar van Lions te winnen.”

Foto: Jarrik Bijsterbosch