Jansen: 'Heel benieuwd wat we kunnen laten zien'

Jansen: 'Heel benieuwd wat we kunnen laten zien'

maandag 22 juli 2019

De voorbereidingen op het nieuwe seizoen van het eerste herenteam van KRAS/Volendam worden binnenkort weer vervolgt. Voor Robin Jansen is er dan ook tijd om terug te blikken op zijn eerste jaar in dienst van de oranjehemden.

De linkeropbouwer werd het afgelopen seizoen op aanraden van Peter Portengen naar het vissersdorp gehaald. “Peter had mij zien spelen en de club gevraagd om mij te benaderen”, vertelt Jansen. “Ik stond toen op het punt om bij Herpertz Bevo Hc te vertrekken en zag in KRAS/Volendam een mooie club om de volgende stap te zetten.” De in Nieuwengein geboren handballer zag al snel verschillen met zijn oude club. “Doordat ik zo lang bij Bevo heb gespeeld voelde het daar wat meer als een familie aan, terwijl het bij KRAS/Volendam allemaal professioneler is geregeld. Al merk ik hier ook dat veel vrijwilligers erg met de club begaan zijn.”

Completer
Na een jaar in de kleuren van KRAS/Volendam te hebben gespeeld durft Jansen echter niet te zeggen in hoeverre hij gegroeid is. “Door een operatie aan mijn enkel ben ik niet erg lekker begonnen. In de loop van het seizoen kwam ik beter in mijn vel te zitten en ging ik ook beter spelen. Of ik ook echt gegroeid ben kan ik eigenlijk volgend jaar pas zeggen. Al vind ik wel dat ik completer ben geworden.” Hoewel de Volendammers met de NHV Beker een hoofdprijs in de wacht sleepten kijkt Jansen met gemengde gevoelens terug op het afgelopen seizoen. “Aan de ene kant was het heel mooi. We hebben met de landelijke beker een prijs gewonnen en zijn in de finale om de landstitel gekomen. Alleen verloren wij de wedstrijden om het kampioenschap doordat we zelf niet zo sterk speelden. Dat vind ik wel erg jammer.”

Jonge gasten
Het nieuwe jaargang staat inmiddels al op de drempel. “Ik heb er veel zin in. We hebben een team dat op veel plekken veranderd is. Een paar oudgedienden zijn vertrokken en daar zijn jonge gasten voor in de plaats gekomen. Ik ben heel benieuwd wat we kunnen laten zien in de voorbereidingen.”

Tekst: Handbal Volendam / Larissa Pereboom
Foto: Jarrik Bijsterbosch