Jansen: 'Wilde alleen maar springen, schreeuwen en juichen'

Jansen: 'Wilde alleen maar springen, schreeuwen en juichen'

vrijdag 19 april 2019

Prijzen winnen. Het maakt bij iedere sporter wat los. Zo ook bij Robin Jansen toen hij vorig jaar met zijn voormalige club Herpertz Bevo Hc de NHV Beker won. Op zondag 28 april staat hij met HV KRAS/Volendam opnieuw in de finale om de nationale beker. “Wilde alleen maar springen, schreeuwen en juichen.”

In aanloop naar de wedstrijd in Topsportcentrum Almere verandert er eigenlijk weinig voor de linkeropbouwer. “Ik bereid mezelf voor net zoals ik dat bij andere wedstrijden doe. Ik ga bij mezelf na wat er goed en fout ging in de vorige wedstrijden en probeer daarvan te leren. Op de trainingen let ik er dan goed op of ik deze dingen wel of niet doe.”

Toch zijn finales volgens Jansen aparte wedstrijden. “In het bekertoernooi speel je vaak tegen lager geklasseerde ploegen. Het is lastig om jezelf dan te motiveren. Dat bleek ook uit onze eigen bekerwedstrijden dit seizoen, want we hadden het tegen mindere ploegen gewoon wat lastig. En dat terwijl we bij een van die wedstrijden een week daarvoor nog gelijk speelden tegen Achilles Bocholt, die uiteindelijk de BENE-League hebben gewonnen.”

Op 28 april zal het aan de motivatie zeker niet liggen. Jansen weet namelijk nog al te goed hoe hij zich voelde toen vorig jaar in Almere het laatste fluitsignaal klonk en zijn ploeg won van Green Park Aalsmeer. “Ik wilde alleen maar springen, schreeuwen en juichen. Er gaat dan zoveel adrenaline door je lijf heen dat het moeilijk is om ergens over na te denken. Voor mij persoonlijk was die prijs nog extra speciaal. Ik wist al dat ik van Bevo naar Volendam zou gaan, dus die prijs werd daardoor alleen maar mooier.”

In de aanstaande finale tegen OCI-Lions hoopt Jansen na afloop met hetzelfde gevoel te staan. Al staat er opnieuw een lastige tegenstander op het menu. "Lions is de enige ploeg waar we nog niet van hebben gewonnen. Het zal moeilijk worden, maar we gaan er vol voor om die prijs binnen te halen."

Klik hier om jouw kaarten voor de bekerfinale te bestellen!