Jeugd HV KRAS/Volendam volop in beweging

dinsdag 27 oktober 2020

Zaterdag 24 oktober. Geen handbalcompetitie, geen publiek, maar voor de jeugd was het wel toegestaan om samen te trainen of onderlinge wedstrijden te spelen. HV KRAS/Volendam heeft inmiddels genoeg jeugdleden om voor alle kinderen onderlinge wedstrijden te organiseren. Afgelopen zaterdag werd er door 12 teams onderling gehandbald.

Om 9.00 uur floot scheidsrechter Agatha Duijn het beginsignaal van de eerste wedstrijd. Alle meisjes E jeugd bestaande uit: Olivea de Boer, Bo Keijzer, Bo Schilder, Zola Koning, Fenna Karregat, Lynn Zwarthoed, Cari Boksteijn, Lynn Schokker, Lisa Tuyp, Isa Koning, Senna en Carice van ’t Hull, Jessy Keijzer, Juliet Jonk, Fiene Veerman, Dewi Schilder, Anne Smit en Dannii Smit speelden hun eerste wedstrijd op een groot handbalveld van dit seizoen. Enthousiast en fanatiek werd er voor elk doelpunt gestreden. In de eerste helft was het team van Willeke Schilder degene, die 5 doelpunten wisten te zetten. Het team van Suzanne Tuyp moest even wennen en scoorden 2 doelpunten in de eerste helft. Na goede instructies in de rust gingen de meisjes er weer voor. Beide teams vonden toen driemaal het doel, zodat de eindstand 5-8 werd.

De tweede wedstrijd was voor de jongens E. Het team onder leiding van Henny Pelk bestond vandaag uit: Daan van Bakergem, Kent Beemsterboer, Tom Bond, René Tuyp, Boyd Pelk, Jip Tuyp en Shane Keijzer. Het andere team werd begeleid door Gerrie Eijlers en bestond uit: Sven Tuip, Daan Eijlers, Stan Leeflang, Sem Doodeman, Mike Burger, Tom v/d Zee en Sem Veerman. In eerste instantie was het oranje team even sterker. Mooie doelpunten van Boyd, Daan, Sven, Tom en Shane zorgden voor een ruststand van 8-5 voorsprong voor oranje. In de tweede helft was het team van Gerrie warmgedraaid en scoorden door goed samenspel mooie doelpunten. Keepers Daan, Boyd, Jip en Stan stonden hun mannetje in het doel. Het werd een mooie spannende wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Thijs Tuyp. Eindstand: 14-11 voor team oranje.

Het team van Natasja Beemsterboer; Tom v/d Zee, Jip Tuyp, Mitch Bond, Dex Veerman, Wick Beemsterboer, Kees Zwarthoed, Roan Veerman, Scott Visscher en Mike Schilder gingen de onderlinge strijd aan tegen het team van Cees Smit bestaande uit; Jari Kuijn, Dick Bond, Thomas Tuyp, Luca Voigt, Quinn Jonk, Evert Smit en Daan van Bakergem.

In de eerste helft was het even aftasten. Het duurde even voordat het doel gevonden werd. Team oranje werd een beetje overdonderd door team zwart en keken in de eerste 10 minuten tegen een 0-3 achterstand aan. Langzaam pikten zij de draad weer op. Door beter samen te spelen wist ook team oranje het doel te vinden. Ruststand: 8-13 voor team zwart. In de tweede helft werd er zeer snel gespeeld. Veel break-outs, prachtige doelpunten vanaf de cirkel en goed samenspel zorgden voor een eindstand van 17-25 voor team zwart.

De meisjes van D4 en D5 kwamen in de vierde wedstrijd aan bod. Rosan Koning, Rosalynn Zwarthoed, Mandy Brons, Julia Klinkenberg, Lynn Smit, Elize Habbich, Marit de Goede en Lise Tol onder leiding van Lia Steur bonden de strijd aan tegen team oranje van Joan Scherpenzeel: Annebel de Boer, Feline Roest, Yara Tol, Danique Zwarthoed, Roos Lansing, Fenne Zwarthoed, Elize Kras en Sara Smit.

Ook voor deze meisjes was het even wennen om weer een “echte” wedstrijd te spelen. Voor enkele meisjes was het zelfs hun allereerste wedstrijd op een groot veld. Afwachtend werd er door het oranje team gespeeld. Hier maakte het team oranje dankbaar gebruik van. Vele mooie doelpunten en snelle onderscheppingen van de bal zorgden ervoor dat het zwarte team met 4-11 voorsprong de rust inging. De tweede helft verliep beter. Er werd beter verdedigd en met meer zelfvertrouwen gespeeld. In de tweede helft werden er dan ook 7 doelpunten door oranje gescoord. Eindstand: 11-20 voor het team oranje.

De meisjes D1: Kim de Boer, Caitlyn Mooijer, Ivana Kwakman, Tess Tuip, Aislyn Huibers, Linda Kemper, Anne Lansing, Veerle Bodde, Marlies Tol en Yara Karregat moesten het opnemen tegen de jongens C: Coen Bosma, Travis Koning, Johan Tol, Vince v/d Zee, Robin Verheijden, Collin Koning, Jasper Tol, Coen Zwarthoed. Dana Leeflang verdedigde het doel van de D1 en Sophie Eijlers stond bij de jongens C onder de lat.

De teams waren aan elkaar gewaagd. Zeer snelle aanvallen en goed samenspel wisselden elkaar af. De stand ging zeer gelijk op. En met een ruststand van 10-11 voor de jongens C mochten de teams even rusten. Het team van Job Kwakman en Fiona Scherpenzeel pikten de draad gelijk weer op na de rust en scoorde direct gelijk 11-11. Ook de tweede helft ging gelijk op. Mooie doelpunten werden gescoord door de cirkelspelers en de hoekspelers. Maar er waren ook zeer snelle break-outs te zien. Het team van René Bosma behaalde met 3 puntjes verschil de overwinning binnen. Scheidsrechters Thijs Tuyp en Valerie Scherpenzeel noteerden maar liefst 47 doelpunten; eindstand 22-25.

De laatste wedstrijd die Thijs Tuyp en Valerie Scherpenzeel mochten fluiten was voor de teams van de meisjes D2 en de C2.

De D2 van Niels Plat en Joan Scherpenzeel werd gespeeld door keepsters Sophie Eijlers, Jasmijn v/d Berg en speelsters; Sara Molenaar, Mila Schilder, Demi Veerman, Elena Kwakman, Charissa Udema, Katie Vogel, Sarah Plat en Jill Koning. Zij namen het de laatste wedstrijd op tegen de meisjes C2 bestaande uit: Mila Veerman, Yvon Zwarthoed, Charissa Zwarthoed, Helen Smit, Lieve Veerman, Ilona Tuyp, Dana Leeflang, Fiene Haverkort en Iris Haverkort. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Net als alle andere teams een beetje onwennig, werd langzaam de draad opgepikt en werd de wedstijd fanatieker. Er waren mooie aanvallen te zien, maar het ontbrak de D2 meisjes aan zelfvertrouwen om te scoren. Het C2 team van Jeroen Leeflang en Linda Haverkort scoorden door goed samenspel mooie doelpunten en kon de overwinning op hun naam schrijven: 13-25.

De competitie laat nog even op zich wachten, maar HV KRAS/Volendam hoopt, dat de jeugd kan blijven trainen en onderling kunnen blijven spelen. Onze dank gaat uit naar de vrijwilligers en fotograaf Fred Mol, die de wedstrijden van de E jeugd weer prachtig heeft vastgelegd.