Jong BodyResults/Volendam alleen aan kop in Eerste Divisie

maandag 19 februari 2018

Door het verlies van zowel Quintus 2 als Aalsmeer 3, kreeg de ploeg van Claus en Ruud Veerman de kans om 2 punten uit te lopen op de nummer 2 en 3. De ploeg die Volendam wachtte was het Amsterdamse US. US is de hekkensluiter van de Eerste Divisie en vecht dit seizoen tegen degradatie. Vanwege een hamstringblessure kon keeper Tim Jonk er niet bij zijn. Ook Sam Gros was afwezig door een knieblessure. Oudgediende Casper Kwakman was hierdoor mee naar Amsterdam als stand-in voor Mike Zwarthoed. In de basis startten: Stefan Schilder, Jesper Bramanis, Milo Bos, Melvin de Jong, Rick Zwarthoed, Beau Molenaar en Mike Zwarthoed in de goal.

De thuisploeg kwam verrassend sterk uit de startblokken. Ze legden het tempo hoog en met een offensieve dekking maakten ze het Jong BodyResults/Volendam lastig om in hun spel te komen. Dit zorgde voor een kleine voorsprong voor de Amsterdammers van 7 – 5 na 15 minuten. Hierna was het de Volendamse dekking die geen grote kansen meer weggaf. Hierdoor moest US hard werken voor zijn doelpunten en was het de uitploeg die in de omschakeling wat gemakkelijke goals kon meepakken. Vooral Melvin de Jong trof vaak het net en zo ging het Volendamse team de kleedkamer in met een 9 – 11 voorsprong.

In de tweede helft was het gelijk duidelijk dat Jong BodyResults/Volendam het niet spannend meer zou laten worden in Amsterdam. De dekking stond ijzersterk en daarachter stond Mike Zwarthoed uitstekend te keepen. Hierdoor kwam Stefan Schilder veelal in de gelegenheid om zijn goaltjes mee te pakken in de break-out. Ook Milo Bos liet in de omschakeling zien waar zijn krachten lagen en scoorde een aantal schitterende ballen. De stand ging al snel naar 13 – 19 en hierna was het een kwestie van uitspelen. Mark Schilder verdeelde het spel goed en wist Bart Koper een aantal keer goed te lanceren. Zo behield Volendam de voorsprong en sleepte het uiteindelijk de overwinning binnen. Na 60 minuten stond er een score van 22 – 29 op het scorebord. Jong BodyResults/Volendam versterkt hiermee de 1e plaats en loopt het twee punten uit op de concurrentie. Met nog 4 wedstrijden te gaan belooft het een spannend slotstuk te worden van de competitie. Volgende week zaterdag spelen de Volendammers thuis om 20:45 in de Opperdam tegen Havas.