Jong BodyResults/Volendam houdt punten in eigen huis tegen Aristos

maandag 03 december 2018

In de afgelopen weken lijkt het spel van Jong BodyResults/Volendam te verbeteren. De stijgende lijn leidt echter nog niet tot punten in de afgelopen wedstrijden. Thuis tegen Aristos was voor Volendam de uitgelezen mogelijkheid om weer eens wat broodnodige punten te pakken in de Eredivisie. Het team van Kees Boomhouwer en Jaap Kwakman startte met: Stefan Schilder, Milo Bos, Diego Jacobs, Rick Zwarthoed, Noah van Wieringen, Beau Molenaar en Mike Zwarthoed tussen de palen.

De wedstrijd begon echter weer met een valse start voor de Volendammers. Aristos kwam 1-6 voor en wederom kon Volendam aan een inhaalreeks beginnen in eigen huis. Na twintig minuten was de stand nog steeds 7-11 in het voordeel van de Amsterdammers. Beetje bij beetje verbeterde het spel van de thuisploeg en met rust was de achterstand nog maar drie punten bij 12-15.

In de tweede helft kwam Volendam snel langszij bij 17-17. Vanaf dit moment ging het tot een kwartier voor het einde gelijk op. Volendam had echter een betere conditie en een bredere bank. Jong BodyResults/Volendam walste onder leiding van Bart Koper in de laatste minuten over Aristos heen dat leeg gestreden was. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een ruime overwinning van 32-25. Grootste tegenvaller van de wedstrijd was de blessure van cirkelloper Rick Zwarthoed, die na vijf minuten in de tweede helft moest afhaken met een pinkblessure.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Bart Koper
Cafetaria Arnold Runner-up: Stefan Schilder