Jong BodyResults/Volendam krijgt deksel op de neus in Waalwijk

maandag 08 oktober 2018

Na twee goede thuiswedstrijden tegen Aalsmeer en E&O stond afgelopen weekend een pittige uitwedstrijd tegen RED-RAG/Tachos op het programma voor Jong BodyResults/Volendam. De wedstrijdvoorbereiding van de Volendammers verliep slordig. Door een langdurige file waardoor zelfs de wedstrijd uitgesteld moest worden. Een kwartier later dan gepland kon de wedstrijd van start gaan en in de basis begonnen: Stefan Schilder, Rick Zwarthoed, Bart Koper, Melvin de Jong, Beau Molenaar, Jari Boer en Tim Jonk tussen de palen.

Vanaf het begin van de wedstrijd liep Volendam achter de feiten aan. Tachos kwam snel op een 3 – 0 voorsprong en vanaf daar bleven de Volendammers in de achtervolging. Bij 5 – 4 werd de aansluitingstreffer gemaakt, maar langszij kwam Volendam niet. Tachos liep wederom uit naar 12 – 7 en het was weer aan Volendam om het gat te dichten. Na een Time-out van Kees Boomhouwer verbeterde het spel en wisten de Volendammers terug te komen in de wedstrijd. Zij brachten de stand terug naar 13 – 11, maar toch was het weer de thuisploeg die uitliep voor rust. Na 30 minuten gingen de teams de kleedkamer in bij een stand van 16 – 11.

Na rust veranderde het spelbeeld te weinig. Tachos bepaalde het tempo in de wedstrijd en liep langzaam verder weg bij de Volendammers. Zij wisten niet het spel van de afgelopen twee wedstrijden te hervinden en kwamen heel moeizaam tot scoren. Alleen Stefan Schilder en Rick Zwarthoed wisten gemakkelijk het net te vinden met respectievelijk 9 en 7 doelpunten. Volendam kwam op een achterstand van 24 – 15. Deze wisten zij nog een keer te verkleinen tot 27 – 22, maar hierna was de koek op. Volendam was te slordig in de aanval en gaf Tachos de kans om gemakkelijk uit te lopen via een reeks snelle break-outs. Het team verloor de moed en wist niet meer terug in de wedstrijd te komen. Na 60 minuten stond er een teleurstellende 40 – 26 op het scorebord. Genoeg stof om over na te denken voor de jonge talenten. Volgende wedstrijd speelt Jong BodyResults/Volendam thuis in de opperdam op 13 oktober om 20:00.

Scores Jong Body Results/Volendam; Stefan Schilder (9), Rick Zwarthoed (7), Bart Koper (3), Milo Bos (3), Melvin de Jong (3), Jesper Bramanis (1), Jari Boer, Beau Molenaar, Mike Peerdeman, Sven van Vuren, Noah van Wieringen, Mike Zwarthoed, Tim Jonk

Cafetaria Arnold Man of the Match:        Stefan Schilder
Cafetaria Arnold Runner-up:                   Mike Zwarthoed