Jong BodyResults/Volendam onderuit in Arnhem

maandag 09 december 2019

Jong BodyResults/Volendam reisde afgelopen zaterdag af naar Arnhem. Hier stond de wedstrijd tegen Dfs op het programma.

De wedstrijd ging van start met in de basis: Henry Karregat (LH), Stefan van Gils (LO), Jari Boer (MO), Noah van Wieringen (RO), Beau Molenaar (RH),diego Jacobs (CL) en Mike zwarthoed (KP). Op de bank zaten: Jelmer de vries, Sven van Vuren, Jordan Beukman en Michiel van Gils.

In de beginfase fase van de wedstrijd liep het gelijk op tussen de twee teams. Arnhem had de eerste treffer van de wedstrijd, maar daar werd al snel het antwoord op gevonden door de treffer van Beau Molenaar. Na de 2-2 kreeg Volendam de kans om iets uit te lopen, met treffers van onder andere Noah van Wieringen en Stefan van Gils kwam Volendam op een 3-6 voorsprong. Na deze stand werd de nodige time-out ingezet door Arnhem. Na de time-out kwam Arnhem al weer snel op gelijke hoogte, maar het bleef spannend. Mede door veel treffers van Stefan van Gils en Diego jacobs bleef Volendam steeds op een puntje voorsprong. Na de 20e minuut leek de vermoeidheid iets toe te slaan aan de kant van Volendam. De tussenstand was nu 16-13 en Volendam vraagt de time-out aan. In de ploeg van Volendam werd ook veel doorgewisseld, aangezien ze maar 3 wissels hadden. Na de time-out wist Volendam nog maar 3 keer het net te vinden met onder andere 2 treffers van de A-junioren Jelmer de Vries en Jordan Beukman. Volendam ging met een tussenstand van 20-16 de kleedkamer in.

De tweede helft ging weer van start maar begon zwak aan de kant van Volendam. Keeper Michiel van Gils die de tweede helft begon kreeg al snel 4 breaks om zijn oren. Zo keek Volendam al snel tegen een 25-17 achterstand aan. Volendam kwam in de tweede helft echter moeizaam aan scoren toe, waar aan de andere kant Arnhem ze wel wist te maken. Arnhem had duidelijk de touwtjes in handen de tweede helft. Volendam bleef knokken maar helaas lukte het niet om hetzelfde niveau van de eerste helft te halen. Volendam wist nog een aantal keer te scoren door Stefan, Diego en Noah die lekker op dreef waren, maar helaas was dit niet genoeg.

De wedstrijd eindigt met een score van 40-27, Stefan van Gils werd man of the match met Noah van Wieringen als runner up.

Volendam kent een wat mindere fase in het seizoen, maar gaan er volgende week weer vol tegenaan in Waalwijk!

DFS Arnhem – Jong BodyResults/Volendam 40-27 (20-16)