Jong BodyResults/Volendam verliest beloftenclash

maandag 18 november 2019

Jong BodyResults/Volendam wachtte zaterdag een wedstrijd tegen het opleidingsteam van OCI-Lions. De ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd op het zelfde aantal punten, de winnaar van deze wedstrijd deed dus goede zaken. In de basis startte Martijn de Groot, Stefan van Gils, Jari Boer, Noah van Wieringen, Beau Molenaar, Diego Jacobs en Mike Zwarthoed.

De wedstrijd begon en beide ploegen waren gefocust vanaf de start. Met een gelijkopgaand spelbeeld stond het na 10 minuten spelen 4-5. Na een overtreding aan de kant van Lions besloot de scheidsrechter rood te geven en mocht de speler het veld verlaten. Volendam wist de overtal situatie goed te benutten en nam hier de voorsprong. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft stond er een stand van 11-12 op het scorebord en gingen de ploegen nek aan nek.

De Volendammers wisten dit niveau echter niet vast te houden. Lions sloeg een gaatje van drie punten en ging gestaag verder met het eigen spel. Volendam maakte op zijn beurt veel technische fouten en verkeerde beslissingen, wat hen uiteindelijk de das om zou doen. Lions profiteerde hier optimaal van en liep al snel uit tot een verschil van 8 punten. Volendam wist het tij niet te keren en de wedstrijd werd verloren met 26-34.
Zaterdag 23 november reist Jong BodyResults/Volendam af naar Beek om het daar op te nemen tegen BFC.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Beau Molenaar
Cafetaria Arnold runner-up: Milan Zinken