Jong BodyResults/Volendam verrast tegen DFS Arnhem

maandag 25 maart 2019

Na het lijfsbehoud in de Eredivisie was het deze week tijd voor het team van Martijn Cappel en Marco Beers om zich te gaan focussen op de nacompetitie. Omdat Volendam is geëindigd op een negende positie kwam het uit tegen de nummer vier van de Eredivisie: DFS Arnhem. In een tweeluik mogen de teams het tegen elkaar op gaan nemen. De eerste ontmoeting werd gespeeld in Volendam. In de basis startten: Martijn de Groot, Rick Zwarthoed, Milo Bos, Noah van Wieringen, Jesper Bramanis, Beau Molenaar en Tim Jonk tussen de palen.

Om de explosieve opbouwers af te stoppen begon Jong BodyResults/Volendam in een offensieve 5-1-dekking. Dit wierp in het begin al gelijk zijn vruchten af. Volendam kwam op een 3-0 voorsprong en Arnhem leek duidelijk op zoek naar een oplossing tegen de felle Volendamse dekking. Milo Bos zette goed de lijnen uit vanaf de mid-achter positie en Tim Jonk wist de overige ballen die de dekking passeerden veelal te stoppen. Ook vanaf de hoeken werd er door Martijn de Groot en Beau Molenaar sterk verdedigd. Volendam wist lang de voorsprong de houden in de eerste helft tegen de op papier sterkere tegenstander. Op slag van rust was het toch Arnhem dat met een kleine voorsprong de rust in ging bij een stand van 11-12.

In de rust kwam Volendam sterk uit de kleedkamer. De dekking leek nóg feller dan in de eerste helft en Arnhem kon nog steeds met moeite tot scoren komen. Dit was voor een groot gedeelte te danken aan het geweldige optreden van keeper Sam Gros, die in de tweede helft Tim Jonk verving. Het fanatieke spel van de Volendammers zorgde ervoor dat iedereen de kans kreeg om uit te blinken. Zo was ook Sil van Eijk, de talentvolle linkshandige rechterhoek, een aangename verrassing in de tweede helft. Hij wist koelbloedig vier kansen om te zetten in vier doelpunten vanaf de rechterhoek. Ook Dave de Waal, de vijftienjarige linkerhoek, kreeg de gelegenheid om zijn debuut te maken en wist dit zelfs om te zetten in een debuutgoal. Volendam had het betere van het spel en wist constant de voorsprong in handen te houden. Noah van Wieringen wist cirkelloper Rick Zwarthoed gemakkelijk te vinden en opbouwer Milo Bos vond ook gemakkelijk het net. Zo liep Jong BodyResults/Volendam zelfs nog iets weg bij de Arnhemmers en stond er na zestig minuten een mooie eindscore van 28-25 op het bord. Zaterdag 6 april vertrekt Jong BodyResults/Volendam naar Arnhem om daar de voorsprong te verdedigen.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Sam Gros
Cafetaria Arnold Runner-up: Sil van Eijk