Jong BodyResults/Volendam wint en verliest in België

Jong BodyResults/Volendam wint en verliest in België

dinsdag 20 augustus 2019

Voor Jong BodyResults/Volendam stond in het weekend van 17 en 18 augustus een trainingsstage in het Belgische Antwerpen op de planning. Hier wachtte Olse/Merksem, Oosting Metaal Recycling E&O en Estudiantes Handball Club Tournai als tegenstanders.

De eerste wedstrijd was gelijk tegen de thuisspelende ploeg Olse/Merksem, waar voormalig Volendam-trainer Piotr Konitz aan het roer staat. Na een redelijk begin verslapte het enigszins aan Volendamse zijde en werd de wedstrijd verloren met 28-19.

De volgende wedstrijd was tegen E&O. Nadat trainer Martijn Cappel zijn ploeg op de punten had gewezen waar het in de vorige wedstrijd mis ging werd de wedstrijd met de juiste instelling begonnen. Na een aardig duel, waarin veel doorgewisseld werd, trokken de oranjehemden de wedstrijd over de streep met een verschil van zeven punten: 26-19.

Gelijk hierna stond een wedstrijd tegen het Belgische Estudiantes Handball Club Tournai op het programma. Het scoreverloop van de wedstrijd ging gelijk op, maar tegen het einde van de wedstrijd was de pijp leeg bij de Volendammers en werd de wedstrijd met vier punten verschil verloren: 22-26.

Na een leerzame trainingsstage keerden de mannen met genoeg om nog aan te werken naar huis. Het komende weekend staat een internationaal toernooi in het Italiaanse Sardinië op het programma.