Jong BodyResults/Volendam wint moeiteloos van Atomium’61

maandag 11 december 2017

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Atomium was de ploeg van Claus Veerman al 7 wedstrijden ongeslagen en stond het als gevolg daarvan op een gedeeld eerste plaats samen met Aalsmeer en Quintus. Vanwege de nederlaag van Aalsmeer bij Sittardia kon Volendam goede zaken doen bij een overwinning op het lager geklasseerde Atomium. Door de blessures van Mike Peerdeman, Melvin de Jong en Marnix Roos, miste de thuisploeg een aantal sterke linkshanders die belangrijk zijn in het Volendamse spel. In de basis startten: Stefan Schilder, Rick Zwarthoed, Diego Jacobs, Milo Bos, Bart Koper, Beau Molenaar en Mike Zwarthoed op doel.

Het waren de mannen uit Rotterdam die het best aan de wedstrijd begonnen. De Volendammers kwamen achter met 2- 4. Jong BodyResults/Volendam bleef echter hun spel spelen en al gauw betekende dit de ommekeer in de wedstrijd. Na tien minuten kwam de thuisclub langszij bij 4 – 4. Hierna pakten de Volendammers de voorsprong en liep het uit naar 10 – 7 na 20 minuten en vervolgens 14 – 10 met rust.

In het begin van de tweede helft was al gauw te zien dat Jong BodyResults/Volendam deze voorsprong niet meer uit handen ging geven. De ploeg liep probleemloos uit naar 20 – 13. Vooral Bart Koper wist gemakkelijk het net te vinden in deze fase en was sterk spelend in combinatie met cirkelspeler Rick Zwarthoed. Hierna was het Beau Molenaar die op zijn beurt een aantal fraaie afstandsschoten de keeper zag passeren en de voorsprong werd uitgebreid naar 29 - 17. De Rotterdammers hadden de hoop opgegeven en dit gaf coach Claus Veerman de gelegenheid om wat jonge spelers in het veld te brengen. Dit resulteerde in twee goede doelpunten van Tom Zwarthoed en een mooie goal van Henri Karregat vanaf de cirkel. Ook Jesper Bramanis pakte een aantal simpele doelpunten uit de tweede lijn mee. Al met al was het een makkelijke overwinning voor de nummer 1 van de Eerste Divisie en tevens een mooie kans om aan het doelsaldo te werken. Na 60 minuten stond er een stand van 33 – 22 op het scorebord. Hiermee gaat Jong BodyResults/Volendam over Quintus 2 heen op basis van doelsaldo en loopt het 2 punten uit op Aalsmeer 3 en staat het nu officieel op de eerste plaats in de Eerste Divisie!