Jong BodyResults/Volendam wint overtuigend bij BFC

maandag 18 februari 2019

Na de overwinning van vorige week thuis tegen Herpertz Bevo Hc 2 had het team van Martijn Cappel een goede stap richting lijfsbehoud in de Eredivisie gedaan. Jong BodyResults/Volendam staat echter nog vijf lastige wedstrijden te wachten tegen onder meer de complete top drie van de competitie. Elk gepakte punt zou daarom mooi meegenomen zijn in de komende weken. Daarnaast had directe concurrent HV Quintus 2 verrassend gewonnen uit bij E&O, waardoor de druk op de Volendammers wederom opgevoerd werd. Tegen Smezo/BFC moest er dan ook een goed resultaat worden geboekt. In de basis startten: Stefan Schilder, Jesper Bramanis, Diego Jacobs, Sven van Vuren, Mike Peerdeman, Beau Molenaar en Michiel van Gils tussen de palen.

De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor de bezoekers. Jong BodyResults/Volendam begon energiek aan de wedstrijd en aan de hand van Mike Peerdeman kwamen ze snel op een 4-8 voorsprong. BFC kwam iets terug in de wedstrijd en maakte de aansluitingstreffer bij 7-8. Maar het was Volendam dat het betere van het spel had. De ‘vijf-één-dekking’ van Volendam stond bijzonder sterk en achter de dekking keepte Michiel van Gils een geweldige wedstrijd. Hierdoor nam Volendam een goede voorsprong mee de rust in bij 8-13.

In de tweede helft was het zaak om niet te verslappen vanwege de vijf punten voorsprong, maar door te gaan met het vergroten van de voorsprong. De tactiek die besproken werd in de rust, werd in de tweede helft perfect uitgevoerd en het beweeglijke spel van Volendam zorgde ervoor dat zij verder uitliepen. Door doelpunten van Rick Zwarthoed, Noah van Wieringen en Mark Schilder liep Volendam uit naar 8-18. BFC zakte terug naar een defensievere dekking en dit hielp ze iets terug te komen in de wedstrijd, maar veel dichterbij kwamen ze niet. Van 13-19 ging Volendam door naar 15-23 en hier was de wedstrijd wel beslist. Volendam speelde de wedstrijd gemakkelijk uit en ging met een 18-24 overwinning terug naar Volendam.

Smezo/BFC – Jong BodyResults/Volendam 18-24 (8-13).
Scores Jong BodyResults/Volendam: Sam Gros, Michiel van Gils; Stefan Schilder (4),  Mike Peerdeman (4), Rick Zwarthoed (3), Noah van Wieringen (3), Milo Bos (3), Beau Molenaar (3), Sven van Vuren (2), Mark Schilder (2), Sil van Eijk, Henri Karregat, Lars van de Broek, Jesper Bramanis.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Michiel van Gils
Cafetaria Arnold Runner-up: Noah van Wieringen