Jong BodyResults/Volendam wint overtuigend en promoveert naar de Eredivisie

maandag 12 maart 2018

Met nog 2 wedstrijden te gaan, een voorsprong van 2 punten en 35 doelpunten in doelsaldo, was het kampioenschap in de Eerste Divisie wel heel dichtbij voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Nieuwegein. De ploeg van Claus en Ruud Veerman had nog 1 overwinning nodig om officieus kampioen te worden en bij een nederlaag van Quintus 2 werd dit officieel. Voor een volgeladen Opperdam Nieuw betraden de Volendammers het veld. In de basis startten: Stefan Schilder, Jesper Bramanis, Sven van Vuren, Melvin de Jong, Rick Zwarthoed, Beau Molenaar en Mike Zwarthoed tussen de palen.

In het begin van de wedstrijd was het een beetje aftasten voor beide ploegen. Aan de slordigheden in de passing leek het erop dat de Volendammers een beetje zenuwachtig waren. De Volendammers herpakten zich echter gauw en kwamen op een kleine voorsprong van 6 – 4. Via mooi aanvalsspel werd cirkelloper Rick Zwarthoed een aantal keer gevonden en ook schutter Jesper Bramanis vond meermaals het net. Keeper Mike Zwarthoed stond sterk te keepen en wist met zijn snelle spelhervatting veelal Stefan Schilder op de break te sturen, die op zijn beurt de kansen dankbaar benutte. Nieuwegein bleef enigszins bij tot 10 – 8, maar hierna waren zij gebroken. In de dekking werd er een tandje bijgedaan onder leiding van Diego Jacobs en de thuisploeg liep gemakkelijk uit. Na een ruime 20 minuten stond het 17 – 10 voor de Volendammers. Vooral Melvin de Jong was niet te stoppen voor de bezoekers en via een aantal goeie goals gingen de ploegen de kleedkamers in met een ruststand van 23 – 12.

In de tweede helft was het simpelweg zaak om de ruime voorsprong te behouden. Dit was ook wat Jong BodyResults/Volendam deed. Via goals van onder andere Milo Bos, Martijn de Groot en Mark Schilder bleef de voorsprong intact. Nieuwegein kwam niet meer dichterbij in de tweede helft en voor Volendam was het een kwestie van genieten van de ambiance. Claus Veerman kreeg door de grote voorsprong de kans om iedereen speelminuten te gunnen in deze wedstrijd. Zo konden ook Tom Zwarthoed, Jordy Kil en Noah van Wieringen hun steentje bijdragen aan de wedstrijd. Na een kwartier in de tweede helft stond het 32 – 20 voor de Volendammers. Ook keeper Tim Jonk speelde sterk in de tweede helft en in de slotfase was het Terry Coesel die met een loopschot uit de tweede lijn zijn eerste goal na zijn rentree wist te maken. Al met al was de wedstrijd een spektakelstuk voor zowel spelers als publiek. Na 60 minuten stond er een score van 41 – 29 op het scorebord.

Omdat concurrent Quintus 2 zondag punten liet liggen in de thuiswedstrijd tegen Olympia is Jong BodyResults/Volendam nu officieel kampioen. Met nog 1 wedstrijd te gaan kan het Volendamse talententeam alvast gaan vieren dat zij volgend seizoen gaan uitkomen in de Eredivisie!