Jong BodyResults/Volendam wint van EHC en blijft koploper

maandag 12 februari 2018

Na de nederlaag tegen Sittardia van vorige week, was er gelukkig nog niets verloren voor het team van Claus en Ruud Veerman. Omdat concurrent Quintus verloor van EHC, stonden beide teams nog steeds op een gedeelde eerste plaats, met Volendam leidend op doelsaldo. Afgelopen weekend kwam deze tegenstander op bezoek bij de Volendammers. Een tegenstander die niet onderschat mocht worden en een wedstrijd die gewonnen moest worden. In de basis startten: Martijn de Groot, Jesper Bramanis, Sven van Vuren, Melvin de Jong, Rick Zwarthoed, Beau Molenaar en Tim Jonk tussen de palen.

De Volendammers kwamen uitstekend uit de startblokken. Het team liet niets aan het toeval over in het begin van de wedstrijd en liep al snel uit op EHC. De dekking stond sterk onder leiding van Diego Jacobs en achter de dekking stond Tim Jonk sterk te keepen. In de aanval was het Sven van Vuren die het spel prima verdeelde, waardoor vooral Melvin de Jong gemakkelijk tot schot kwam. Het spel was verzorgd en vloeiend en zo gaf de thuisploeg EHC geen kans om in de wedstrijd te komen. Na 30 minuten stond er een stand van 17 – 9 op het scorebord.

In de tweede helft was het zaak voor Jong BodyResults/Volendam om uit te lopen en zo aan het doelsaldo te werken. In de spel van de Volendammers kropen echter slordigheden. Het team ging wat te gehaast spelen en in de aanval werd vaak te snel afgerond. Hierdoor was het niet Volendam die uitliep, maar EHC dat dichterbij kwam. EHC kwam niet dichtbij genoeg om de overwinning in gebaar te brengen. En uiteindelijk speelde Volendam de wedstrijd uit en bleven de twee punten in de Opperdam. Jong BodyResults/Volendam 30 – 25.

Omdat ook Quintus 2 een gemakkelijke overwinning boekte delen beide ploegen nog steeds de eerste positie. Met nog 5 wedstrijden te gaan heeft Volendam een voorsprong op basis van doelsaldo van 12 punten.