Jongens A1 pakt punt tegen Houten

woensdag 13 maart 2019

Afgelopen zaterdag speelden de Heren A de uitwedstrijd tegen het als 5e geplaatste Houten. De thuiswedstrijd was in de 1e helft van de competitie door de Volendammers met acht doelpunten verschil verloren. De positieve ontwikkeling die duidelijk zichtbaar is in de laatste wedstrijden stemde het meegereisde publiek hoopvol. Misschien vielen er wel punten te halen in Houten. De heren A moesten het deze wedstrijd doen zonder de nog steeds geblesseerde Melle Vorst maar gelukkig was Jordan Beukman terug na een schouderblessure.

De heren begonnen gedreven aan de wedstrijd en zetten de verdediging van Houten direct behoorlijk onder druk. Verdedigend stond Volendam als team hard te werken en maakte het middenblok van Jordan Beukman en Jelmer de Vries het voor Houten lastig om tot scoren te komen.

Aangezien Houten drie strafworpen op rij kreeg kwamen ze op een voorsprong van 6-3. Helaas raakte Jordan Beukman halverwege de eerste helft wederom geblesseerd aan zijn schouder en kon hij deze wedstrijd verder niet meer meespelen.

Gelukkig lieten de Volendammers zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleven ze knokken voor elk punt. Dit resulteerde in een ruststand van 11-11.

In de tweede helft bleef het erg spannend en gingen beide ploegen gelijk op. Mooie aanspeelballen naar de cirkellopers en zelfs een snelle tegenaanval van de Volendammers zorgden ervoor dat de einduitslag uiteindelijk werd bepaald op 21-21.

Een erg knap resultaat van de mannen van Zwarthoed Schilders Volendam. Ze hebben als team gewerkt en als team dit punt meer dan verdiend! Jammer dat er redelijk veel penalty’s gemist werden en dat de heren soms niet snel genoeg zijn in de omschakeling anders had er zeker winst ingezeten. Maar goed, bij een team in ontwikkeling moeten er toch leerpunten blijven…..dus heeft trainer Terry Coesel gelukkig nog wel wat te doen.

Zaterdag 16 maart speelt Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 om 19 uur in sporthal Opperdam tegen DWS.