Jongens A1 verliest in Aalsmeer

maandag 07 oktober 2019

Afgelopen zondag stond voor Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 de belangrijke uitwedstrijd tegen Green Park Aalsmeer op het programma. De Aalsmeerders zijn de te kloppen ploeg in de competitie en de mannen uit Volendam wilden graag verandering aanbrengen in de ongeslagen status van Aalsmeer. Versterkt met B jeugd spelers, die snel na hun eigen (gewonnen) wedstrijd achter de A mannen aanreden, werd er na een goede warming up aan de wedstrijd begonnen.

Zoals wel vaker het geval is kwam Volendam in rap tempo met 4 doelpunten achter, niet echt handig als je een wedstrijd graag wilt winnen, maar het blijft lastig voor de Volendammers om direct gefocust en scherp aan een wedstrijd te beginnen. Langzaam maar zeker kwam de handbalmachine op gang en begon ook Volendam te scoren. De rust werd ingegaan met een 16 – 13 achterstand. Niks aan de hand dus en alles leek nog mogelijk.

Helaas begonnen de Volendammers ook in de 2e helft zwak aan de wedstrijd en konden de mannen van Aalsmeer tot 9 doelpunten uitlopen. Aalsmeer heeft een prima ploeg en een brede selectie dus bij zo’n achterstand weet je dat het lastig, zo niet onmogelijk word, om nog terug te komen in de wedstrijd. Toch lukte het de jongens om weer tot op 4 doelpunten terug te komen. Dit lukte door goed samen te werken in de dekking en om aanvallend met baltempo te spelen en te wachten op de vrije kansen. Deze inhaalrace kosten de mannen echter heel veel energie en 10 minuten voor het einde van de wedstrijd was het wel ‘op’ bij de Volendammers en kon Aalsmeer weer uitlopen. Eindstand uiteindelijk 36 – 26 voor Aalsmeer.

Waren de Volendammers kansloos? Zo lijkt het haast wel kijkend naar de uiteindelijke uitslag. Toch was dat zeker niet het geval ook omdat de jongens na de slechte start in zowel de 1e als de 2e helft toch kans zien om zich terug te vechten in de wedstrijd. Het is mooi om de veerkracht in het team op zulke momenten te zien! Er worden teveel vrije kansen gemist en het spelbeeld is over de hele wedstrijd gezien te wisselvallig maar ach, dan hebben de trainers Terry en Sven nog genoeg stof om de trainingen te vullen.

Maar…..de mannen van Aalsmeer moeten nog naar de Opperdam komen en dan moeten de punten dan maar thuis gehouden worden! De volgende wedstrijd van Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 is zaterdag 12 oktober om 20:15 uur in Schiedam tegen DWS.