Kraker Jongens B2 in titelstrijd

Kraker Jongens B2 in titelstrijd

woensdag 26 februari 2020

De Jongens B2 van KRAS/Volendam kan op zaterdag 29 februari een grote stap zetten naar het kampioenschap. In sporthal Opperdam neemt de ploeg het op tegen de directe concurrent: nummer twee Harderwijk. De ploeg van het trainersduo Lars van Driel en Jelmer de Vries kent een goed seizoen. We spraken De Vries over zijn verwachtingen voor de titelstrijd.

Ruim gewonnen
De trainer was erg tevreden over de laatste wedstrijd tegen nummer drie DSS. “We hadden het uitduel met deze ploeg nog maar net gewonnen. Dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De jongens hebben zich goed aan de afspraak gehouden en hebben daarom ruim gewonnen.”

Veel aandacht
Dat het seizoen goed gaat, blijkt uit de ranglijst. De jonge oranjehemden staan bovenaan. Toch merkt De Vries dat er nog genoeg verbeterpunten zijn. “In sommige wedstrijden is het voor ons lastig de focus te behouden en alles te geven. Daar besteden we op de trainingen veel aandacht aan. Daarvoor moet er serieus gehandbald worden.” 

Heel mooi
“De jongens pakken dit steeds beter op”, vervolgt De Vries. “En dat zie je ook terug in de uitslagen. Ik vind het heel mooi om te zien hoe we dit seizoen als team beter zijn geworden.” 

Gebrand
De Vries verwacht een lastige wedstrijd tegen de nummer twee. “Maar winnen zit er zeker in. De vorige wedstrijd hebben we Harderwijk met 18-25 verslagen. Ook zaterdag is het weer heel belangrijk om ons beste kant te laten zien. De jongens zijn er op gebrand kampioen te worden. Dit merken we ook op de trainingen waar er hard gewerkt wordt. Ik denk dan ook dat we er zeker klaar voor zijn en hoop dat er veel publiek op afkomt.”

Belangrijke slag
Met nog vier wedstrijden te gaan kunnen de Volendammers een belangrijke slag slaan in de titelstrijd. Het gat met Harderwijk kan zaterdag vergroot worden tot vijf punten, met daarna nog drie resterende duels. 

Gratis toegang
De wedstrijd tussen de Jongens B2 van KRAS/Volendam en Harderwijk begint zaterdag om 14:00 uur. Voor supporters is er gratis toegang.