Herenselectie fietst voor Stichting Villa Joep

Herenselectie fietst voor Stichting Villa Joep

woensdag 04 maart 2020

De herenselectie van HV KRAS/Volendam wordt op zondag 22 maart even omgedoopt tot Team Handbal United. De Volendamse handballers stappen die dag tijdens het evenement Spin for Life in sporthal Holy in Vlaardingen voor liefst acht uur op een spinfiets. Dit om geld in te zamelen voor Stichting Villa Joep.

Villa Joep is een fonds dat zich inzet voor de bestrijding van neuroblastoom, een van de meest agressieve vormen van kinderkanker. Jaarlijks krijgen 25 tot dertig kinderen in Nederland de diagnose neuroblastoom. In meer dan de helft van de gevallen gaat het om neuroblastoom met een hoog risico. 65 tot zeventig procent van de kinderen met de zwaarste vorm overleeft het niet. Een somber en oneerlijk perspectief.

Van Dijk: 'Haar verhaal raakte mij'
Het initiatief van de herenselectie is opgezet door hoofdtrainer Hans van Dijk, die zelf ook op de fiets stapt. “Wij zijn gezegend met een goede gezondheid, maar voor sommigen is dat geen vanzelfsprekendheid. Zo zijn er veel dingen in het leven die minder mooi zijn. Een van die dingen is neuroblastoom.”

De oefenmeester kwam een aantal jaar geleden in contact met Leontine Steijn, een van de oprichters van Villa Joep. “Haar verhaal raakte mij”, vertelt Van Dijk. “Villa Joep wordt volledig gerund wordt door vrijwilligers en zij strijden tegen een relatief onbekende ziekte. Onder de naam Team Handbal United willen wij geld inzamelen en de stichting onder de aandacht brengen. Wij hopen hiermee een bijdrage te leveren aan het uit de wereld helpen van deze ziekte.”

Doneren
Een bijdrage leveren aan dit initiatief? Klik dan hier. Doneren kan zowel persoonlijk als in zakelijke sferen. Daarnaast kunnen de de donaties op naam van spelers van KRAS/Volendam of op dat van Team Handbal United worden gezet. Ieder bedrag is van harte welkom! Meer weten over Stichting Villa Joep? Klik dan hier.