KRAS/Volendam krijgt weerzien met oud-spelers in Houten

donderdag 10 oktober 2019

Voor KRAS/Volendam staat zaterdag een uitwedstrijd tegen een promovendus in de BENE-League op het programma. De ploeg van trainer Hans van Dijk speelt om 19 uur in sporthal The Dome tegen The Dome/Handbal Houten.

De Volendammers speelden de vorige speelronde een thuiswedstrijd tegen HC AtomiX, de Belgische promovendus. Na het eerste kwartier zetten de Volendammers 12-8 op het scorebord, waarna de bezoekers terug kwamen tot 15-14. Toen het rustsignaal klonk stonden de oranjehemden voor met 21-15. Na de onderbreking kwamen de Belgen bij 27-25 opnieuw terug in de wedstrijd, maar sloeg KRAS/Volendam in de slotfase definitief een gat: 37-32.

Verrassende overwinning
Houten staat in punten op gelijke hoogte met KRAS/Volendam. De ploeg van trainer Rick Louw boekte in de eerste speelronde een verrassende overwinning op Green Park Aalsmeer (24-28) en pakte een paar weken later de volgende punten tegen Sporting Pelt: 38-37. Duels met HC AtomiX (25-30), JD Techniek Hurry-Up (37-29) en meest recentelijk HC Visé BM (40-21) gingen echter verloren.

Zwarthoed en De Jonge
De nieuwkomer in de BENE-League versterkte zich dit seizoen op verschillende posities. Zo kwam linkerhoekspeler Sjuul Rutten over van Herpertz Bevo Hc, maakte linkeropbouwer Ruben de Bok de overstap van DFS Arnhem en voegde ook Cubaan Noelvis Robles Reva zich bij de selectie. Met Tom Zwarthoed haalde Houten daarnaast een voormalig speler van KRAS/Volendam in huis. De Volendammer verruilde twee jaar geleden de Volendamse beloftenploeg voor DFS Arnhem. Nu speelt hij voor Houten. Ook is Sonni de Jonge, die tot 2018 bij KRAS/Volendam speelde, actief bij Houten. 

Live en kaarten
De kaarten voor de wedstrijd zijn te verkrijgen bij de ingang van sporthal The Dome in Houten. Niet bij de wedstrijd aanwezig? De verrichtingen van KRAS/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.

Programma BENE-League
Donderdag:
Handbal Tongeren - Achilles Bocholt

Zaterdag:
The Dome /Handbal Houten - HV KRAS/Volendam
Green Park Aalsmeer - Hubo Initia Hasselt
JD Techniek Hurry Up - Herpertz Bevo Hc
HC Visé BM - Sporting Pelt
HC AtomiX - OCI-Lions

Foto: Klaas Smit