KRAS/Volendam maakt achterstand niet meer goed

dinsdag 13 december 2016

Een achterstand van vijf punten bleek een brug te ver voor HV KRAS/Volendam op bezoek bij Sasja HC. Zaterdagavond kwamen de mannen van trainer Piotr Konitz nét tekort om een punt uit Antwerpen mee te nemen: 23-22.

Konitz zag zijn mannen vooral in de aanval ploeteren. ,,Onze schutters lieten het afweten. Wij produceerden ‘slaapschoten’. Daar profiteerde Sasja van in de break-out. Al een aantal wedstrijden hebben wij problemen met de opstartfase, waarin wij op vijf of zes doelpunten achterstand komen. Telkens moeten we dat goedmaken en dat is niet wenselijk”, reageerde de coach voor de camera's van de BENE-League.

Het lukte de Volendammers zaterdag in eerste instantie wél om de opgelopen schade bijna te herstellen. De dijkbewoners begonnen zogezegd slecht en keken na tien minuten tegen een 6-1 achterstand aan. Met rust stond dezelfde marge op het bord: 13-8. Het magere aantal doelpunten legde het pijnpunt van Volendam bloot.

Langzaam krabbelden de gasten terug. Mede dankzij twee gepareerde penalty’s van Volendam-doelman Marco Woltersom zag het kans het gat te dichten. Een kwartier voor tijd lukte dat bijna: 18-17. De oranjehemden zagen daarna het gat weer groeien naar drie. Jordy Baijens bracht de stand met nog een halve minuut te spelen naar 23-22, maar dichterbij kwam Volendam niet. Geert Hinskens was de trefzekerste Noord-Hollander met acht treffers.

Door de overwinning van Aalsmeer is Volendam een plaatsje gezakt in de Bene-League. Het staat nu negende met elf punten.

Bekijk de reacties van Konitz en aanvoerder van Léon van Schie.

Sasja HC - HV KRAS/Volendam: 23-22 (13-8).
Scores HV KRAS/Volendam: Marco Woltersom, Tim Jonk; Geert Hinskens 8, Jordy Baijens 4, Dico Coesel 4, Leon Geus 2, Léon van Schie 1, Jaap Beemsterboer 1, Rutger ten Velde 1, Dani Baijens 1, Marc Kok, Mike Peerdeman.