KRAS/Volendam naar Hasselt

dinsdag 10 september 2019

KRAS/Volendam speelt komende woensdag in de BENE-League tegen Hubo Initia Hasselt. De ploeg van trainer Hans van Dijk verschijnt om 20:15 uur in de zaal van sporthal Alverberg in België.

KRAS/Volendam werd afgelopen zaterdag uitgeschakeld in de EHF Cup. De oranjehemden verloren vorige week in Kroatië van RK Porec (29-23) en wisten ook de return in eigen sporthal niet om te zetten in een overwinning: 28-31. Een paar dagen eerder leed de ploeg in de BENE-League een zure nederlaag op tegen titelhouder Achilles Bocholt. Op bezoek in België knokte KRAS/Volendam zich knap terug van een achterstand, stond het zelfs even op voorsprong, maar werd er met één punt verschil verloren: 27-26.

Landgenoten
Aanstaande tegenstander Hubo Initia Hasselt pakte ook geen punten in de openingswedstrijd van de grensoverschrijdende competitie. In eigen huis gingen de Belgen lang gelijk op met de landgenoten van HC Visé BM, maar werd er uiteindelijk met 24-27 verloren.

Wervelen
KRAS/Volendam won vorig seizoen beide ontmoetingen met Hasselt. In het oude sporthal De Seinpaal wervelden de oranjehemden in de eerste helft langs de Belgen. De ruststand van 20-4 was tekenend hiervoor. De bezoekers kwamen na de onderbreking meer aan scoren toe, maar wisten het gezien de eindstand van 32-23 geen moment spannend te maken. Ook de uitwedstrijd eindigde in een ruime overwinning voor de Volendammers. In Hasselt werd het 24-31.

Transfer
De selectie van Hasselt is dit seizoen op een aantal plaatsen gewijzigd. Nikola Mirosavljevic, Jochen Stulens, Jeroen De Beule, Nicholas Plessers en Stijn Gijs werden aangetrokken. Ivan Kolak en Yme Bertels lieten de club achter zich. 

Live
De kaarten voor de de wedstrijd zijn te verkrijgen bij de kassa van sporthal Alverberg. Niet aanwezig in Hasselt? De wedstrijd is ook te volgen via een livestream.

Programma BENE-League
Zaterdag:
HC AtomiX - JD Techniek Hurry-Up 26-27
Sporting Pelt - Herpertz Bevo Hc 31-29
Handbal Houten - Handbal Tongeren 31-36

Dinsdag:
OCI-Lions - Achilles Bocholt

Woensdag:
Hubo Initia Hasselt - HV KRAS/Volendam