KRAS/Volendam naar Tongeren

KRAS/Volendam naar Tongeren

donderdag 12 december 2019

KRAS/Volendam reist komende zaterdag af naar België. De ploeg van trainer Hans van Dijk speelt in de laatste uitwedstrijd van dit kalenderjaar tegen Handbal Tongeren. De wedstrijd begint om 20:15 uur in de Eburons Dome in Tongeren.

De Volendammers leden in de vorige speelronde een nederlaag in de Noord-Hollandse derby met Green Park Aalsmeer. In eigen huis gingen de oranjehemden met 16-10 aan de leiding, maar vlak voor rust kwamen de bezoekers terug tot twee punten: 16-14. In de tweede helft namen de Aalsmeerders de touwtjes in handen en liep het in de slotfase uit naar 28-33.

Speler van de Maand
Bij de thuisploeg waren Robin Jansen, Florent Bourget en Erik Blaauw allen goed voor vijf treffers. Laatstgenoemde gaat met 64 treffers aan kop in het Volendamse topscorersklassement. De middenopbouwer is daarnaast, samen met cirkelspeler Tim Claessens, genomineerd voor de titel Speler van de Maand november in de BENE-League. Klik hier om op één van de twee spelers van KRAS/Volendam te stemmen. Dit kan rechtsonderaan de homepagina van de BENE-League website.

In het spoor
Handbal Tongeren speelde afgelopen zaterdag gelijk tegen HC Visé BM. Eerder was de formatie van trainer Vladimir Tomanovic te sterk voor The Dome/Handbal Houten, HC AtomiX en JD Techniek Hurry-Up. De Belgen zitten nog altijd in het spoor van de bovenste vier plaatsen in de BENE-League, wat recht geeft op deelname aan de Final 4.

Dragende kracht
Arber Qerimi is dit seizoen een van de dragende krachten bij Handbal Tongeren. De middenopbouwer was al goed voor 64 treffers en is daarmee de meest trefzekere speler van zijn club.

Overtuigend
De laatste ontmoeting met Handbal Tongeren eindigde voor KRAS/Volendam in een overtuigende overwinning. In sporthal Opperdam werd de opponent met 31-23 verslagen. Bourget en Blaauw waren destijds beiden goed voor zeven treffers. Het was voor KRAS/Volendam de eerste overwinning van het huidige seizoen.

Live en tickets
De kaarten voor de wedstrijd zijn te verkrijgen bij de ingang van de Eburons Dome. Niet bij de wedstrijd aanwezig? De verrichtingen van KRAS/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.

Hurry-Up
Op zaterdag 21 december speelt KRAS/Volendam de laatste wedstrijd voor de winterstop. In sporthal Opperdam is JD Techniek Hurry-Up dan om 19:00 uur de tegenstander. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop.

Programma BENE-League
Zaterdag:
Green Park Aalsmeer - OCI-Lions
JD Techniek Hurry-Up - HC Visé BM
Handbal Tongeren - HV KRAS/Volendam
Achilles Bocholt - Sporting Pelt
Hubo Initia Hasselt - Herpertz Bevo Hc
HC AtomiX - The Dome/Handbal Houten

Foto: Klaas Smit