KRAS/Volendam slaat belangrijke slag in Panningen

KRAS/Volendam slaat belangrijke slag in Panningen

zondag 24 maart 2019

HV KRAS/Volendam heeft zaterdag een belangrijke slag geslagen in de nacompetitie om het landskampioenschap. De ploeg van trainer Peter Portengen begon de eindfase van het seizoen met één bonuspunt en had daardoor direct een achterstand. In de openingswedstrijd van de nacompetitie werd deze schade echter al direct hersteld. Herpertz Bevo Hc werd in een uitwedstrijd met 25-26 verslagen.

De Volendammers begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen al snel aan de goede kant van de score. Bij 9-12 werd er zowaar een gat van drie punten geslagen. Mede door vijf doelpunten van Robin Jansen, die tegen zijn voormalige club speelde, ging KRAS/Volendam rusten met 11-13.

In de tweede helft wisten de oranjehemden het verschil in punten lang in stand te houden. De Limburgers naderden wel meermaals tot één punt, maar slaagden er niet in om langszij te komen. In de slotminuut werd het nog even spannend toen Bevo tot 25-26 kwam. KRAS/Volendam behield echter het balbezit, won de wedstrijd en kreeg daarmee de gewenste start van de nacompetitie.

Herpertz Bevo Hc - HV KRAS/Volendam 25-26 (11-13).
Scores KRAS/Volendam:
Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens; Robin Jansen 7, Florent Bourget, 6, Léon van Schie 3, Jordy Baijens 2, Marnix Roos 2, Geert Hinskens 2, Tim Claessens 1, Marc Kok 1, Igor Mrsulja 1, Zarko Curic 1, Jaap Beemsterboer.