KRAS/Volendam verliest nipt in Zwartemeer

zaterdag 05 september 2020

KRAS/Volendam heeft het eerste competitieduel van het seizoen 2020-2021 niet in een overwinning omgezet. De ploeg van trainer Hans van Dijk ging zaterdag op bezoek bij JD Techniek Hurry-Up met 27-26 onderuit. De Volendammers gaven een ruime voorsprong uit handen en lieten in de slotseconden een punt door de vingers glippen.

De oranjehemden begonnen goed aan de wedstrijd en gingen al na enkele minuten met vier punten aan de leiding. Door doelpunten van Marnix Roos, Florent Bourget, Jorn Smits en Erik Blaauw werd het 5-9. De Drenten kwamen echter terug en binnen de kortste keren stond het 13-10. Dit mede door een directe rode kaart voor Jort Neuteboom. KRAS/Volendam kroop vlak voor rust nog iets terug, maar ging met een 14-12 achterstand de pauze in.

Laatste woord
Halverwege het tweede bedrijf vergrootte Hurry-Up de marge weer naar vier punten. KRAS/Volendam knokte zich echter terug en trok de stand vijf minuten voor tijd bij 25-25 weer gelijk. Wat volgde was een razendspannende slotfase, waarbij beide ploegen meermaals verzuimden het duel te beslissen. Met nog een paar seconden op de klok was het echter Hurry-Up dat het laatste woord had.

JD Techniek Hurry-Up - KRAS/Volendam 27-26 (14-12). Rood: 24. Neuteboom